Hordaland: Bil tatt av ras og ført ut i sjøen

- En bil er tatt av raset, men denne stod parkert. Vi er i kontakt med eier av bilen som bekrefter at det ikke var noen i bilen da den ble tatt av raset, opplyser Vest politidistrikt.

- En bil er tatt av raset, men denne stod parkert. Vi er i kontakt med eier av bilen som bekrefter at det ikke var noen i bilen da den ble tatt av raset, opplyser Vest politidistrikt. Foto: (Politiet)

Vann i veien, stein og jordras. Slik rammer den kraftige nedbøren.

26.09.18 11:40

Klokka 10.26 melder Vest politidistrikt om et ras på Liavegen i Samnanger i Hordaland. Et større ras har gått over veien og ut i sjøen. En bil er tatt av raset og ført ut i sjøen.

Raset er relativt stort. Det går fra fjellsiden over vei og ned i sjøen. Det er politi, brannvesen og ambulanse på stedet. Dykkere og hunder beregnet på søk i ras er på vei til stedet, opplyser politiet i en pressemelding.

- En bil er tatt av raset, men denne stod parkert. Vi er i kontakt med eier av bilen som bekrefter at det ikke var noen i bilen da den ble tatt av raset, opplyser politiet videre.

På grunn av rasets størrelse og det at det går ut i sjø, så må det gjennomsøkes.

- Per nå er ikke noe som tyder på at noen er tatt av raset. Ingen personer er savnet og ingen bygninger er tatt av raset, opplyser politiet.

Veien forbi stedet er stengt på ubestemt tid.

Riksvei 15 ved Oppstryn på strekningen Stryn-Lom i Sogn og Fjordane stengt på grunn av steinras. Gjelder fra klokka 06.48 og inntil videre. Det er uklart hvor lenge det blir stengt, melder Statens vegvesen.

Se interaktivt kart og de siste meldingene fra veitrafikksentralene nederst i saken.

En personbil med to personer i havnet midt i raset, men kom seg ut av kjøretøyet og skal være uskadde, meldte politiet til Firda onsdag morgen.

Sjekk værvarselet på yr.no

Klokka 08 er politiet på stedet.

- Ikke gått nye ras, men vegen er helt stengt. Vegtrafikksentralen har opprettet sperring på begge sider av raset. Ingen personer skadet. Geolog er ventet på stedet når det lysner for en vurdering av faren for nye ras, heter det i meldingen fra Vest politidistrikt.

På riksvei 13, Byrkjenes bru på strekningen Odda-Voss i Hordaland er veien stengt på grunn av fare for ras.

På E 134 Stordalsvatnet i Etne kommune er det manuell dirigering på grunn av flom. Maks ventetid 30 minutter, melder Vegtrafikksentralen Vest.

Politiet fikk melding klokka 06.55.

- Det har rast ut en del steiner, og disse er såpass store at de kan gjøre skader på biler dersom man kjører på dem. Det er også mye vann i veibanen, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt til Haugesunds Avis.

I Tysværvåg i Rogaland kommune melder Sør-Vest politidistrikt klokka 08.45 om store vannmasser i Hundsnesvegen. Veien er stengt, og en bil står fast i vannet. Det er ingen personer i bilen.

På E39 ved Kaland i Bergen er det satt i gang dirigering på stedet på grunn av overvann, melder Vegtrafikksentralen Vest klokka 07.30.

Sunnfjord i Sande klokka 0625: Like ved Sande kirke på gamle E39 er det meldt om mye vann i veien. Kjør forsiktig. VTS varslet, melder politiet.

Les også: Flere boliger trues av vannmengdene

Bilde fra webkamera på riksvei 15 over Strynefjellet onsdag morgen. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)

Fv 616 Klubbelvane, like vest for Skatestraumtunnelen: stengt pga stein og jordras. Entrepenør er på vei, melder Vegtrafikksentralen Vest.

Det meldes nå fortløpende om mye overvann og flere oversvømte veger i Hordaland. På hovedvegnettet er det nå størst problem på E39 mellom Hordvik og Hylkje, E16 ved Kalandsvatnet og E16 Fjøsanger inn mot Bergen sentrum, melder Statens vegvesen onsdag morgen.

Les også: Stengte veier og vann i boliger i Hordaland

Farevarslene står i kø fra meteorologene denne uka. Foto: Faksimile (Yr)


I dette interaktive kartet fra Statens vegvesen kan du se om din kjørerute er rammet:

Se løpende meldinger fra veitrafikksentralene og NRK Trafikk her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.