RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje

Horemamma vil saksøke Se og Hør

Sist oppdatert:
Tidligere horemamma Bente Lyon føler seg krenket over narkopåstander, og krever hundretusener fra kjendisbladet.

Den tidligere horemammaen, Bente Lyon (48), ble i 2007 dømt til fem års fengsel for medvirkning til narkotikasmugling fra Amsterdam til USA, og for å ha vært bordellmamma i Oslo fra 2000 til 2002.

Les: Eks-bordellmamma må sone

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i 2004, lagde Se og Hør en større reportasje om rettssaken og Bente Lyon. Nå truer Lyon med søksmål på 580.000 kroner hvis ikke ukebladet inngår forlik. I forliket krever kvinnen 400.000 kroner for seg og sin datter.

Kokain-påstander
Lyon mener at artikkelen gir et helt feil inntrykk av henne og datteren. Artikkelen er på fire sider og har titlene «Jeg er ingen narkodronning» og «-Sniffet kokain med datteren».

Lyons prosessfullmektig, advokat Jan Arhaug, sier til Nettavisen at leserne gjennom artikkelen får inntrykk av at Lyon har medvirket til å fortelle om hun og datterens narkotikabruk.

- Det er tre ting vi reagerer på. Det viktigste er at Bente Lyons datter blir fremstilt som om hun har brukt kokain, og det er fullstendig feil. Av artikkelen kan det også virke som om Lyon har medvirket til den ved å vise private bilder. Det har hun ikke, påpeker advokaten.

- Verken hun eller datteren har blitt kontaktet i forkant av artikkelen, eller gitt sin godkjenning i ettertid. Lyon hadde tidligere utlevert seg til Se og Hør og medvirket til at artikler ble skrevet. Det kan virke som om denne artikkelen er sydd sammen av ulike ting, sier Arhaug.

Avviser kravet
- I første omgang havner vel saken i forliksrådet. Vi har lenge forsøkt å komme til en ordning med Se og Hør i denne saken uten å blande inn journalister, men det har ikke lyktes, sier Arhaug.

Lyon har fordelt kravet på Se og Hør, ansvarlig redaktør Odd J. Nelvik, samt de to journalistene som skrev saken. En av dem er Håvard Melnæs som skrev den mye omtalte boka «Det var en helt vanlig dag på jobben» om livet på innsiden av Se og Hør. Den andre journalisten er Thomas Olsen, som også har hatt en kritisk penn til Se og Hør etter at han sluttet. Olsen jobber i dag i TV 2 Nettavisen.

Artikkelen i Se og Hør er basert på det som kom fram i retten, samt det som ser ut til å være et intervju med Lyon. I dette intervjuet forsvarer kvinnen seg mot påstander som har kommet fram i retten. Blant annet fra et vitne som sa at Lyon, ifølge datteren, hadde sniffet kokain med henne da datteren var 15 år.

Se og Hør har så langt avvist kravet om erstatning, og har vist til at ukebladet har skrevet en artikkel om Lyons tilknytning til narkotika og prostitusjon, som hun også ble dømt for. Se og Hør mener at Lyon, gjennom sin bok, selv har introdusert datteren for offentligheten. I tillegg var datterens omgang med narkotika også et tema under rettssaken.

- Vi ønsker ikke å prosedere slike saker i media, er Se og Hørs sjefredaktør Harald Haaves eneste kommentar til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere