RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Horne åpner homofestival

DELTAR: Fredag 20. juni starter Europride i Oslo. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) deltar under åpningen.
DELTAR: Fredag 20. juni starter Europride i Oslo. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) deltar under åpningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- I Norge står vi samlet opp for menneskerettigheter også for skeive, sier ministeren.

OSLO (NTB og Nettavisen): Likestillingsminister Solveig Horne (Frp) deltar på åpningen av Europride 2014 i Oslo.

Ti dager lang festival

Fredag 20. juni starter Europride i Oslo. Festen starter med Pride House på Litteraturhuset, et arrangementet som setter i gang den ti dager lange festivalen for homofile, lesbiske, bifile, transpersoner, og andre skeive.

- Står samlet

- Det er viktig for meg som likestillingsminister å bidra til arrangementet og vise at vi i Norge samlet står opp for menneskerettighetene også for skeive, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister, Solveig Horne i en pressemelding.

Fakta: EuroPride i Oslo

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • EuroPride 2014 går av stabelen mellom 20. og 29. juni.
  • Det er andre gang Oslo får æren av å arrangere EuroPride. Første gang var i 2005.
  • Festivalen bygger på tre hovedarrangementer; Pride House, Pride Park og Pride Parade.

(Kilde: EuroPride 2014)

Leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH OA) Hans Heen Sikkeland, er glad for at Horne finner veien til Pride House og Europride i Oslo.

- Viktig signal

- Det at Horne står for åpningen av Europride og Pride House, gir et viktig signal ikke bare til alle oss her hjemme, men også til politikere, aktivister og andre som følger med i hele Europa, sier Sikkeland.

Under åpningen får Horne selskap av Max Zachs, en av Storbritannias mest kjente transpersoner, kjent fra TV-serien «My Transsexual Summer».

Følg Twitter-meldingene fra @OsloPride her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere