RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Horne kritiseres for vinkel på asyltall

SV og Miljøpartiet De Grønne mener at inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) har en skjev fremstilling av kommunenes asyl-svar.

På vei inn til et nytt forhandlingsmøte på Stortinget torsdag morgen om hvor mange kvoteflyktninger Norge skal ta imot fra Syria, rettet SV-leder Audun Lysbakken og MDG-representant Rasmus Hansson kritikk mot Horne.

Onsdag kveld sa fristen for å svare gikk ut, viste opptellingen at kommunene sier seg villig til å ta imot 1.665 ekstra flyktninger i år og neste år. Det er et godt stykke igjen til opposisjonens mål om å ønske 10.000 syriske flyktninger velkommen.

– Tallene viser meg at det er stor avstand mellom stortingsflertallets ambisjoner om å bosette flere og den kapasiteten kommunene har, sier Horne til NTB.

– Det er litt spesielt at samtidig som regjeringspartiene forhandler med Stortinget, så går statsråden ut og sier at dette er urealistisk, sa Lysbakken på vei inn til torsdagens møte med samtlige parlamentariske ledere på Stortinget.

Lysbakken legger til at «flere kommuner vil si ja når Stortinget viser lederskap». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere