Hørte om drapene på radio

Foto: Scanpix

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Noen timer etter at John Arne Egebakken (35) løp fra den desperate iraneren, hørte han på lommeradioen at kompisene var drept.

- Jeg fikk radioen av kompisen min tidligere på dagen. Jeg er kronvitnet. Jeg er den eneste som så drapene og kan fortelle hva som faktisk skjedde. Jeg stiller i retten mandag for å fortelle sannheten, sier Egebakken til TV 2 Nettavisen.

Tirsdag starter rettsoppgjøret etter dobbeltdrapet i Kristiansand i fjor sommer. Frontene er steile. Tre personer var vitner. En av dem utførte drapene, og minst en av dem lyver. Påtalemyndigheten mener iraneren er drapsmannen. Aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, krever trolig 21 års forvaring samt en sekssifret erstatning til de dreptes etterlatte.

- Drepte kompisene
Den tiltalte iraneren (51) mener Egebakken drepte sine egne kompiser. Advokat Ben Fegran forsvarer iraneren, og mener saken slett ikke er opplagt.

- Min klient husker alt som skjedde. Han er den eneste personen som ikke var ruset, og han har mye større troverdighet enn Egebakken. De tekniske funnene er ikke entydige, og retten må ta stilling til taktiske funn og troverdighet, sier Fegran.

To menn på 41 og 54 år fra et sterkt rusbelastet miljø ble drept med kniv i en leilighet i Kristiansand sentrum like før klokken 19 tirsdag 29. juli.

Banket ham opp først
De to drepte kom sammen med Egebakken til iraneren denne kvelden. De ville han skulle holde seg unna en 35 år gammel kvinne de mente hadde bestjålet dem. Han skulle ikke beskytte henne, mente de. Inne i leiligheten ble det slåsskamp, og iraneren ble banket opp.

Den 35 år gamle kvinnen var til stede og er et sentral vitne. Men hun har gitt sprikende forklaringer om drapene. Mens iraneren sier Egebakken drepte kameratene sine, forteller Egebakken en helt annen historie:

- Da vi trodde han hadde skjønt det, smatt han ut på kjøkkenet. Jeg hørte det raslet i kjøkkenskuffen, og plutselig sto han i døråpningen med bar overkropp og skjulte noe i hendene bak på ryggen, har Egebakken tidligere forklart Fædrelandsvennen.

Gjemte seg flere dager
Iraneren skal ifølge Egebakkens forklaring først ha angrepet ham. Han unnslapp huggene, men så deretter kameraten blir stukket i korsryggen. Iraneren løp så etter Egebakken, som gjemte seg i en annen leilighet. Siden stakk han fra stedet og gjemte seg flere dager. Selv har han forklart dette med frykt.

- At han uteble, svekker klart hans forklaring, sier Fegran.

Iraneren er tidligere domfelt for vold og promillekjøring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag