*Nettavisen* Nyheter.

Hørte skrik - kvinne funnet død

En uidentifisert kvinne ble natt til tirsdag funnet død i Svartediket på Ulriken i Bergen.

15.01.08 09:04

Politiet innledet en leteaksjon i området etter at noen hadde hørt skrik. Klokka 01.26 natt til tirsdag ble en kvinne funnet død i Svartediket på Ulriken i Bergen.

Ber om hjelp fra publikum
Avdøde er ennå ikke identifisert. Det skal ikke ha kommet savnetmeldinger som kan kobles til funnet. Liket er nå fraktet til Gades institutt for obduksjon, skriver bt.no.

Politiet sier til avisa at de ønsker tips fra publikum om hvem den omkomne er. Det dreier seg om en kvinne mellom 30 og 50 år. Hun hadde langt, blondt hår og var cirka 160 centimeter høy.

Hørte skrik
Det var en turgåer på Ulriken som varslet politiet etter å ha hørt høye skrik ved enden av Svartediket. Politiet fikk meldingen kl. 19.51. Da man fant den døde kvinnen, ble leteaksjonen avblåst.

Ifølge operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt stemte funnstedet med retningen for skrikene.

Dødsårsaken antas å være drukning.

- Det er vanskelig å si, men vi vurderer det slik, sier Stiegler til Nettavisen.

Måtte snu
Innsatsleder og letepatruljer med hundeekvipasjer ble satt inn i søket etter den første varslingen, opplyste operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til Nettavisen.

- Vi prøvde å få ut en luftambulanse, men den måtte på returnere på grunn av dårlig vær, sier Flokenes. Deretter fikk politiet rekvirert et Sea King redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola, men også redningshelikopteret måtte snu på grunn av sterke vinder og turbulens, sa Flokenes.

Røde Kors ble sendt ut med ti personer og Norske Redningshunder deltok med to hundeekvipasjer.

Kvinnen ble til slutt funnet av Røde Kors.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag