*Nettavisen* Nyheter.

Hos familien etter gisselmareritt

Foto: Tommy Aase (TV 2)

Etter et tre timer langt gisselmareritt er kvinnen nå tilbake hos familien.

02.03.06 19:14

Kvinnen som ble holdt som gissel av en beboer på Dale asylmottak slapp unna den dramatiske situasjonen uten fysiske skader.

Klokken 13.12 torsdag ettermiddag ble kvinnen tatt som gissel av en asylsøker bevæpnet med kniv. I nærmere tre timer ble hun holdt fanget, mens mannen truet med å drepe henne.

Like før klokken 16.00 overga mannen seg uten dramatikk, og politiet venter nå på å starte avhør av ham.

Tilbake hos familien
Kvinnen i 30-årene er avdelingsleder på asylmottaket. Hun er nå gjenforent med familien sin.

- Hun er sammen med sine. Jeg vet ikke hvilket tilbud hun får, men jeg regner med at hun blir tatt godt vare på, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Hvidsten til TV 2 Nettavisen torsdag ettermiddag.

Mannen skal ha oppført seg svært truende, og var bevæpnet med en stor kniv. Tungt væpnet politi rykket ut til Dale asylmottak, i Gandsfjorden, noen kilometer utenfor Sandnes.

- Situasjonen er i høyeste grad uavklart. Den mannlige asylsøkeren har dratt kvinnen inn på et rom, og slik er situasjonen nå. Vi har kontroll på et tilstrekkelig område rundt mottaket. Situasjonen er ikke kritisk for andre enn kvinnen som er i rommet med mannen, sa visepolitimester Arne Hammersmark ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved 15.45-tiden torsdag.

Ingen skadd
Minutter senere kom altså meldingen om at situasjonen hadde løst seg.

- Situasjonen har løst seg, og mannen er pågrepet. Alle er uskadd. Mannen kom ut fra rommet frivillig, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Hvidsten ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mannen er nå fraktet vekk fra mottaket av politiet. Irakeren, som er i 30-årene, fikk avslag på sin asylsøkna for to uker siden. Politiet kan ikke si om det var dette som var bakgrunnen for gisseltakningen.

Lukket seg inne i rom
Politiet fikk melding om gisselsituasjonen ved 13.15-tiden torsdag. En navngitt mannlig beboer ved asylmottaket truet en kvinnelig ansatt med en stor kniv. Deretter dro han kvinnen inn på et rom.

TV 2s reporter på stedet meldte at politiet hadde sperret alle veier inn i området der mottaket ligger. Minst 10 til 12 tungt væpnede polititjenestemenn var på stedet. Flere av dem skal ha tatt seg inn mot asylmottaket i sivile politibiler. Ved 16-tiden trakk politiet seg ut fra området rundt mottaket og bekreftet overfor TV 2s reporter av situasjonen var løst.

Dale asylmottak er et blant landets største.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag