RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hotell Cæsar i retten

Denne gangen var det ikke bare skuespill.

(iOslo.no) Flyttebyrået og lagerhotellet fra Kristiansand, som hadde navnet Lagerhotell Cæsar, er nå dømt i Oslo tingrett. Rettighetshaverne til tv-serien Hotell Cæsar saksøkte nemlig lagerhotellet, og vant.

Det er det TV 2-eide rettighetsselskapet Intrige som gikk til sak mot Keisergruppen AS, tidligere Cæsar Lagerhotell AS. Keisergruppen fortsatte imidlertid med Lagerhotell Cæsar som kjennemerke på biler og bygningen og andre forretningskjennetegn.

Intrige mente imidlertid at lagerhotellet hadde brutt både varemerkeloven og markedsføringsloven. Det var retten enig i.

- Retten slår fast som utvilsomt at Keisergruppens bruk av Lagerhotell Cæsar som varekjennetegn og som sekundært forretningsnavn gir publikum assosiasjoner til fjernsynsserien, heter det i dommen.

Retten skriver videre at eierne av lagerhotellet til ikke var i tvil om dette, fordi de selv omskrev hotellets slagord. «Et hjem for deg, et hjem for alt» var Lagerhotell Cæsars slagord. Tv-serien har siden starten i 1998 kalt det «et hjem for deg, et hjem for oss»

Da lagerhotellet ble saksøkt sa styreleder Freddy Ryen Paulsen til Dagens Næringsliv at navnet bare var et morsomt påfunn.

- Vi mener dette er prinsipielt viktig. Vi synes ingen burde ha rett til å ta patent på navnet «Cæsar» og vi ser ingen forvekslingsfare med tv-serien, sa han til avisen.

Oslo tingrett dømte denne uken eierne til å slutte med enhver bruk av navnet Lagerhotell Cæsar som kjennetegn for selskapets varer og tjenester. De måtte også betale erstatning til Intrige AS med 52.219 kroner, samt 20.000 kroner i saksomkostninger.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere