RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Hotell-kongens hemmelighet

Sist oppdatert:
Søndag fyller Olav Thon 85 år, men den spreke jubilanten har ingen planer om å gå av.

85-årsjubilanten jobber 12 timer om dagen og trener 20 timer i uka. I et intervju i VG gir han ut helsetips til de som ønsker seg en sprek alderdom.

Ifølge Thon er det kombinasjonen av aktiv virksomhet og friluftsliv som holder han sprek. Det viktigste, sier 85-åringen, er at man synes det man holder på med er morsomt. Det er da man får god helse.

- Jeg har vært bondegutt, slåttekar og veibygger. Jeg bygget vei for Oslo kommune da jeg var 15 år. Det har alltid vært moro det jeg har drevet med, konkluderer Thon.

Hvile?
Olav Thon sier til VG at han ikke vet hvordan man fyller ut en sykemelding. Han har aldri hatt bruk for en. Hver dag møter han opp på kontoret i Oslo ved sju-åtte tiden på morgenen og blir værende til seks-sju tiden på kvelden. Når arbeidsdagen er over tar han på seg joggeskoene og løper seg en tur.

Og om du syns en løpetur etter jobben er mye? Thons helgeturer er sjelden mindre enn sju-åtte timer, og det er disse turene som holder vekten nede, mener Thon. Det hjelper nok også at Hotell-kongen dropper hotell-frokosten, bestående av egg og bacon. I stedet spiser han kruska kli med bananer og surmelk.

Selv om han søndag fyller 85 år har han ingen planer om å trekke seg tilbake. Thon sier at det vil først skje når han stuper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere