Hotell rasisme-anmeldes

Foto: Scanpix/Lise Åserud

Hotellet Ederkoppen nektet en delegasjon fra Cuba å bo på hotellet. Nå blir de anmeldt for rasisme.

04.01.07 11:32

(iOslo.no) En reiselivsdelegasjon fra Cuba ble nektet å bo på Scandic-hotellet Ederkoppen i Oslo. Grunnen som blir gitt er at hotellet eies av den amerikanske Hilton-kjeden, og siden USA har handelsboikott mot Cuba, så kan ikke cubanerne få bo der.

Anmeldes
Nå reagerer blant annet Antirasistisk senter, og anmelder hotellet.

- Ja, det synes jeg kanskje er nødvendig når hotellet står på denne linja. For dette er brudd på straffelovens paragraf 349a, å drive å nekte folk adgang på grunn av deres statsborgerskap. Det er helt ulovlig i forhold til norsk lov, og helt uakseptabelet i 2007, sier informasjonsleder Henrik Lunde til Kanal 24.

Den cubanske delegasjonen skal delta på reiselivsmessen på Lillestrøm i midten av januar, og har bodd på hotellet på St. Olavs plass fem år på rad, men ifølge VG fikk de før jul beskjed om at de måtte finne andre alternativer.

Beklager
Administrerende direktør Geir Lundkvist for Hilton og Scandic i Norge beklager situasjonen.

– De har fått et nytt hotell utenfor Scandic-kjeden, som jeg håper de er fornøyde med. Jeg ønsker ikke å si noe mer om saken, sier Lundkvist til VG.

- Uakseptabelt
Statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet sier dette er helt uakseptabelt.

– Dette høres helt uakseptabelt ut. Vi har diplomatiske forbindelser med Cuba, og her høres det ikke ut som det er norske politiske retningslinjer som gjelder, sier han til VG.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.