RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hovedredningssentralen ringes ned av folk som har sett mystisk lys på himmelen

Sist oppdatert:
Lysoppstandelsen startet i Sverige for flere timer siden og der her UFO-alarmen gått.

Klokken 1907 fredag kveld la Hovedredningssentralen Sør-Norge ut følgende melding på Twitter:

«1907: Lys obs på himmelen flere steder i den sørlige delen av Sør Norge og N i Danmark . Dreier seg etter all sannsynlig om et himmellegeme.»

Hovedredningssentralen er blitt nedringt av folk som hadde sett et lys på himmelen over Sør-Norge, skriver Bergens Tidende, men de aner ikke hva lyset er.

– Vi har ikke fått det bekreftet, men vi antar det har noe med en meteor som har passert i området å gjøre, ettersom den er observert av så veldig mange over så stor utstrekning, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sola, Asbjørn Viste, til avisen.

Han forteller at de har fått meldinger om det underlige lyset på himmelen fra hele Sør-Norge – fra Bergen i vest, Gjøvik i øst og fra hele Sørlandet.

– Det ser ut som det er på vei til Russland, sier Viste.

Også i Tyskland, Danmark og Sverige skal det samme lyset ha blitt observert.

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet har lyset vært synlig på himmelen over store deler av landet. Et vitne beskriver lyset som «en brennende ball som plutselig forsvant».

Hobbyastronomen Clas Svahn sier til avisen at lyset kan ha vært en meteor.

I Norge ble Meteorologisk institutt tidligere fredag oppringt om fenomenet fra flytårnet i Rygge, som hadde observert noe, opplyser vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick til Aftenposten. Meteorologene kunne imidlertid ikke fortelle flygelederne hva lyset var for noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere