*Nettavisen* Nyheter.

Høybråten ler av mulla-kritikk

Kåre Willoch kalte ham for en mulla, men KrF-leder Dagfinn Høybråten tar seg ikke nær av karakteristikken.

10.11.04 12:56

- Karakteristikken gjør meg ikke noe, men det spørs hva mullaene sier, ler Dagfinn Høybråten når TV 2 spør ham om den harde kritikken som Kåre Willoch retter mot ham.

- Når Kåre Willoch som tidligere statsminister henfaller til personkarakterstikker, så er forklaringen ett av to. Enten så lider han av en akutt mangel på argumenter, eller så har han ett av sine få ubetenksomme øyeblikk, sier Høybråten.

EU-kritikk
Eks-statsminister og Høyre-veteran Kåre Willoch er sterkt kritisk til KrF-leder Dagfinn Høybråten, og kaller ham en mulla.

Bakgrunnen er at Willoch mener Dagfinn Høybråten er altfor rettroende i EU-spørsmålet. Høybråten har kontant avvist Bondeviks forsiktige tilnærming til EU.

På et seminar arrangert av tenkegruppen Civita, lot Willoch misnøyen gå ut over KrF-lederen, skriver VG.

- Det stemmer nok det. Det var ment som en spøkefull referanse til en tittel som andre har brukt. Poenget var at Høybråten skjøt ned Bondeviks åpning i forhold til EU med en gang, og det synes jeg var synd, sier Willoch til avisen.

Valget i USA styrker ifølge Willoch behovet for å balansere supermaktens styrke, og Høyre-veteranen mener da at det er synd at KrF-lederen sier kontant nei til EU.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag