*Nettavisen* Nyheter.

Høybråten vurderer nytt pålegg

- Pinlig, uverdig og uakseptabelt, kaller sosialminister Dagfinn Høybråten utelivsbransjens neglisjering av rullestolbrukere. Nå vil han rydde opp.

14.09.04 10:15

- Vi kan ikke sitte stille og se på en slik diskriminering. Restaurantbransjen henger åpenbart veldig etter, noe jeg synes er veldig pinlig, ikke minst for bransjen selv, sier han til NRK.

Høybråten sier regjeringen vil skjerpe det lovfestede vernet mot diskriminering. Men bransjen er ikke enig.

- Det er lett å ha sympati for at handikappede ikke har det lett i det norske samfunnet. Trøsten er at det har blitt bedre. Når det gjelder lovforslaget, har Høybråten nettopp trædd en røykelov nedover hodene på aktørene i næringen. Veldig mange utesteder vil sannsynligvis få problemer med å overleve, sier Baard Fiksdal, informasjonsrådgiver i Reiselivsbedriftenes landsforening, til kanalen.

Han mener økonomiske virkemidler er veien å gå, med statlig støtte til bedrifter som bygger om for å lette tilgjengeligheten.

Bakgrunnen for Høybråtens utspill er en kartlegging av 1045 publikumsbygg, utført av Handikappedes Landsforbund, som viser at hele åtte av ti bygg er utilgjengelige for bevegelseshemmede. Det til tross for at Norge i snart 30 år har hatt krav om at arbeids- og publikumsbygg skal være tilgjengelige for alle innbyggere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.