Høybråtens hevn

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Kristin Halvorsen hengte et «hatbilde» av Dagfinn Høybråten på skapdøra i forrige valgkamp. Nå vil KrF-lederen ha revansje.

23.06.08 15:07

SV-lederen hengte opp et bilde av KrF-lederen på innsiden av ei skapdør i 2005 for å venne seg til ansiktet hans før hun møtte ham til debatt. Nå fortsetter «krigen» mellom de to.

- SV ligger godt an til å bli KrFs hovedmotstander i valgkampen neste år, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten.

- Allergisk mot kristenmannsblod
Det var på KrFs oppsummering av hva partiet har fått til det siste halve året og hva de satse på framover at Høybråten gikk i strupen på SV og SV-leder Kristin Halvorsen. KrF-ledelsen mener at SV har dratt Ap i totalt feil retning i mange viktige verdispørsmål siden 2005.

- Aldri før har vi hatt en regjering som har vært så allergisk mot alt som lukter kristenmannsblod, sier Høybråten.

- Ikke vett til å skjemmes
Han nevner den nye ekteskapsloven og bioteknologiloven som eksempler på områder der SV og KrF er fullstendig på kollisjonskurs. KrF-lederen mener også at Kristin Halvorsen burde ha vett nok til å skjemmes over at regjeringen ikke har gjort nok for fattige.

- Kristin Halvorsen nærmest æresskjelte statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og ga inntrykk av at det var lett å gjøre noe med fattigdommen. Men nå viser en undersøkelse som KrF har gjort at tre firedeler av det norske folk mener at regjeringen ikke gjør nok for fattige, sier Høybråten.

- Flere fattige
Han viser til at de siste tallene fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at 10.000 nye personer i Norge kom innunder EUs lavinntektsgrense i de rødgrønnes første regjeringsår.

- Regjeringen har satset alt for mye på generelle velferdsordninger i stedet for bestemte tiltak innen arbeidsmarkedstiltak, barnevernet og rus og psykiatri. Poenget er at SV før de satt i regjering sa det var lett å fjerne fattigdom, ja at en kunne gjøre det med et pennestrøk. Nå skjemmes de ikke engang når de sier at de tok feil.

- Tapte på skapsaken
Selv om Høybåten mener at Kristin Halvrosen burde ha vett til å skjemmes, tilbakeviser han at han angriper henne personlig.

- Jeg har ikke gått til angrep på noen personer, men på SV sin politikk. SV har lagt seg på en politikk som politiske kommentatorer kaller «en motorsagmassakre mot KrFs politikk». Jeg registrerer videre at SV i sin valgevaluering mente at partiet hadde tapt på stuntet med skapdøren.

- Står KrF nå nærmere Frp?

- Vi har mange felles verdier, ikke minst når det gjelder skolen og ekteskapsloven. Men når det gjelder andre områder, for eksempel bioteknologiloven, står vi langt fra hverandre. Vi står også langt fra hverandre når det gjelder fattigdom og klima.

Les også: - Bare flørt i vei, Jens

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag