Høybråtens menighet utelukker homofile

Foto: (Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

KrF-leder Dagfinn Høybråtens menighet strammer inn praksisen overfor homofile. Nå skal praktiserende homofile nektes medlemskap i Misjonsforbundet.

01.02.04 15:14

Forstander Sveinung Lorentsen i Misjonsforbundet sa lørdag til Vårt Land at forbundet nå har konkludert med at Bibelen avviser enhver form for homoseksuell atferd.

- Jeg forventer at menighetene er lojale og følger retningslinjene, selv om de i utgangspunktet er selvstendige enheter, sier Lorentsen til Dagsavisen.

Misjonsforbundet har i dag medlemmer som lever i homofile samliv. Disse bør ikke få tillitsverv eller forkynne i menighetene, ifølge de nye retningslinjene. Det bør heller ikke tas opp nye medlemmer som «praktiserer sin homofile orientering», heter det.

HTML EMBED

Misjonsforbundet ønsker heller ikke heterofile mennesker som lever i samboerskap velkommen som medlemmer i sine menigheter.

KrF-leder Dagfinn Høybråten er et aktivt og sentralt medlem i Misjonskirken på Nesodden, som er tilknyttet Misjonsforbundet. Her har han også flere ganger selv stått på talerstolen som forkynner, skriver Dagsavisen.

KrF-lederen ville lørdag ikke uttale seg om menighetens homofilisyn.

- Dette handler om teologi, og jeg har aldri uttalt meg om teologiske spørsmål, verken før eller etter at jeg ble valgt til leder, sa han til Dagsavisen gjennom sin politiske rådgiver Line Henriette Holten Hjemdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.