Gå til sidens hovedinnhold

Høyere sikkerhet i Oslo enn tidligere år på 17. mai

Politiet satte inn flere sikkerhetstiltak i hovedstaden og flere andre byer i forbindelse med barnetogene 17. mai enn de har gjort tidligere år.

Beredskapssjef i Oslo kommune Ann Kristin Brunborg bekreftet onsdag til NRK at sikkerhetstiltakene var mer omfattende enn hva de har vært tidligere.

Se video av sikkerhetstiltakene:

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand sa senere til samme kanal at et av tiltakene er å sperre flere sidegater for å forhindre angrep.

– Det er en del kjøretøy som vil være utplassert i byen som et ledd i de sikkerhetstiltakene som er iverksatt. Vi har også utplassert andre objekter som gjør at vi har mer kontroll, opplyste han.

Til Dagsavisen forteller Hekkelstrand at det i tillegg vil være mer synlig og bevæpnet politi i gatene.

- Vi jobber med å legge til rette for en trygg og flott feiring, oppsummerer han.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sa senest tirsdag til ABC Nyheter at det ikke var noen endring i trusselbildet før nasjonaldagen. Men justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) varslet allerede i april at flere sikkerhetstiltak ble vurdert i forbindelse med feiringen.

Biltomt Bergen
Lignende sikkerhetstiltak som de som ble gjennomført i Oslo, gikk igjen flere steder i landet. Blant festpyntede bergensere var det blant annet uniformert politi utstyrt med håndvåpen, skriver Bergensavisen.

– Folk vil merke mer politi, et bevæpnet politi og noen flere fysiske og bemannede trafikksperringer i Bergen sentrum. Vi ønsker at folk feirer nasjonaldagen som vanlig, sa leder for felles operativ enhet i Vest politidistrikt, Morten Ørn, til avisen tirsdag.

I Drammen fikk politiet hjelp av både brannbiler og russebusser for å sperre veiene slik at barnetoget fikk gå i fred gjennom gatene.

– Foreløpig har det vært en rolig og fin feiring her, sier operasjonsleder Marianne Mørch til NTB.

Oppjustert
Sikkerhetstiltakene rundt nasjonaldagen ble varslet like etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge fra at det var «mulig» til at det var «sannsynlig» med et terroranslag i løpet av 2017.

Bakgrunnen var terrorangrepet i Stockholm, samt pågripelsen av en 17-åring med en bombelignende gjenstand i Oslo sentrum.

Både Amundsen og politiet har imidlertid oppfordret folk til å feire nasjonaldagen som vanlig, og politiet i Bergen og Oslo gjentok begge onsdag at det ikke foreligger noen trusler mot feiringen av nasjonaldagen.

Les også

Se kongefamilien hilse fra slottsbalkongen

Les også

The Telegraph: Derfor er den norske kongefamilien morsomst i verden

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken