Gå til sidens hovedinnhold

Høyesterett: «Bob» skal avlives

Hund som angrep kvinne på Grønland i Oslo i 2015 skal avlives, fastslår Høyesterett.

En kvinne ble påført et stort blåmerke og rift i huden etter å ha blitt angrepet av hunden «Bob» i 2015. Da eieren klaget vedtaket om avliving inn for Politidirektoratet startet en lang runde i flere rettsinnstanser.

Nå slår Høyesterett fast at avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett om at «Bob» skal avlives står fast, melder NRK.

Høyesterett har behandlet to søksmål mot staten som gjelder gyldigheten av vedtak om avliving av hunder. Den andre saken gjaldt hunden «Rambo». Utfallet er det samme for denne hunden.

Angrep barn i barnevogn

Både tingretten og lagmannsretten fant at Politidirektoratets vedtak var gyldig, og at det foreligger reell fare for at «Bob», som er en blanding av boxer, schæfer og rottweiler på 40–50 kilo, skal angripe folk på nytt.

Høyesterett har nå fastslått at de lavere domstolene har forstått loven riktig. Da hunden Bob angrep flere mennesker, blant dem et lite barn som satt i barnevogn, i Grønlandsleiret i Oslo sentrum for snart tre år siden, forårsaket han skade i lovens forstand. Atferden var et uttrykk for at lignende episoder kan finne sted igjen, ifølge Høyesterett.

- NOAH i sjokk og sorg

Dyrerettighetsorganisasjon NOAH har vært partshjelper i saken som gjelder Bob.

- NOAH er i sjokk og sorg over at hunden Bob - som ikke har bitt noen og som atferdseksperter beskriver som svært vennlig - er dømt til døden. Ingen hunder i Norge er nå trygge, skriver NOAH på sin Facebook-side i en kommentar til avgjørelsen.

Organisasjonen mener at hundeloven må endres.

- Bob har aldri bitt noen, og ingen annen enn politiet har anmeldt ham. Politibetjentene som anmeldte Bob uttalte selv at de ikke var hundekyndige. Flere atferdseksperter som har testet Bob uttaler at han er en svært vennlig og godlynt hund, skriver NOAH.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken