*Nettavisen* Nyheter.

Høyesterettsadvokat vil tillate dødshjelp

Høyesterettsadvokat Håkon Løchen (77) vil ikke ha betenkeligheter med å gjennomføre assistert selvmord.

19.03.06 10:35

Det skriver Dagbladet. Selvmordorganisasjonen Dignitas i Sveits tilbyr assistert selvmord til uhelbredelig syke medlemmer fra hele verden. Fire nordmenn forbereder seg nå på å dra til Sveits for å avslutte livet.

Høyesterettsadvokat Håkon Løchen forteller at han gjerne drar til Sveits hvis han får en sykdom som fører til en smertefull død.

- Da hadde jeg sørget for å reise til Sveits i tide. I og med at jeg ikke kan gjøre dette i Norge, hadde jeg nok reist i god tid så jeg var sikker på at jeg ville klare reisen, sier Løchen til Dagbladet.

Løchen er spesialist på skatterett, og en av landets mest respekterte forrestningsadvokater. Han mener norsk lov bør endres for å tillate assistert selvmord.

Løchen ville heller ikke hatt betenkeligheter med å gjennomføre assistert selvmord selv, selv om det ikke er lov i Norge.

- Det er stor enighet om kvinners rett til å bestemme over egen kropp. På samme måte som vi har akseptert at kvinner har adgang til å avslutte et påbegynt liv, synes jeg det er naturlig at vi som ønsker det kan få hjelp til å avlutte vårt eget liv når det går mot slutten, sier Håkon Løchen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.