Gå til sidens hovedinnhold

Høygravid kvinne i båtulykke

Barnet forløst ved keisersnitt etter at ektepar havnet i sjøen.

Den høygravide kvinnen som var involvert i en dramatisk båtulykke på Hvaler i Østfold søndag ettermiddag, er i bedring.

Båten med kvinnen og hennes mann gikk på et skjær utenfor Ekevika på Asmaløy ved 16-tiden og begge havnet i vannet. Ekteparet ble fraktet med helikopter til Sykehuset Østfold i Fredrikstad. Barnet ble forløst ved keisersnitt etter ulykken.

Kvinnen ble sendt til Rikshospitalet natt til mandag:

Alvorlig
- Siste melding lyder at hun er i bedring. Tilstanden er endret fra «kritisk» til «alvorlig, men stabil», sier informasjonsrådgiver Pernille L. Mørkhagen ved sykehuset til Nettavisen klokken 07.30.

Barnet til den høygravide kvinnen ble forløst med keisersnitt og ligger på intensivavdelingen i respirator:

- Vi kommer med mer informasjon om babyen senere mandag, sier spesialrådgiver Trond Begnes ved Sykehuset Østfold i Fredrikstad til Nettavisen.

Uvisst for baby
Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Erlandsen ved Sykehuset Østfold sier til Nettavisen at babyen ikke er for tidlig født.

- Barnet, som får hjelp til å puste ved hjelp av respirator, blir sendt til Rikshospitalet så fort det er praktisk mulig.

Ektemannen kom fra ulykken uten fysiske skader.

Ifølge politiet var ekteparet på vei hjem fra hyttetur i en 13 fot stor båt, da de av ukjente årsaker kjørte på et skjær i sjøen. Det var dårlig vær og høy sjø i området hvor ulykken skjedde.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!