*Nettavisen* Nyheter.

Høyre er større enn Arbeiderpartiet

STØRST: Hadde det vært valg i dag ville FRP og Høyre hatt rent flertall sammen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Og sammen med Frp har de nå flertall alene.

22.07.10 10:00

I Norstats meningsmåling for NRK for juli, har Høyre for første gang siden Arbeiderpartiets partilederstrid tidlig på 2000-tallet større oppslutning enn Arbeiderpartiet.

Høyre går kraftig fram
Ap får 26,8 prosent, mens Høyre stikker av med 27,1 prosent.

Til sammenligning hadde de to partiene 35,4 og 17,2 prosent ved valget for et år siden.

- Jeg tror at velgerne er litt lei av at den rødgrønne regjeringen ikke tar tak i de store utfordringene innen skole, helse og samferdsel. Samtidig presenterer Høyre sine løsninger, og vi har våre alternativer, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner til NRK.

- Regjeringspartiene gjør det ikke spesielt bra
Erna Solberg sier til NRK P2 at hun mener Høyre har vært tydeligere og bedre den siste tiden, og satt fokus på saker folk bryr seg om - samtidig som regjeringspartiene rett og slett ikke gjør det spesielt bra.

- Det er klart det er viktig å være største partiet, og det er også viktig å gjøre det bedre på meningsmålinger enn vi gjør det nå, sier Aps generalsekretær Raymond Johansen til statskanalen.

Johansen mener Arbeiderpartiets hovedutfordring er at de ikke har klart å tydeliggjøre at Norge har Europas laveste arbeidsledighet, og at nettopp det har vært Arbeiderpartiets viktigste sak.

Høyre og Frp har flertall
Samtidig med at Høyre går kraftig fram, holder Fremskrittspartiet seg relativt jevnt, med 23,5 prosent. Dermed har Høyre og Fremskrittspartiet, på denne målingen, rent flertall sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.