*Nettavisen* Nyheter.

Høyre går forbi Frp

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Erna Solberg kan glede seg over hyggelige tall på en ny meningsmåling. For første gang på lenge er Høyre større enn Frp.

16.10.09 11:21

Høyre oppnår 20,2 prosent på en meningsmåling fra Sentio Research Norge og går dermed forbi Fremskrittspartiet for første gang på mange år, skriver Dagens Næringsliv.

Med en tilbakegang på 3,9 prosent på partibarometer for oktober er Frp nede på 19,0 prosent. Høyres framgang er på 3,0 prosent fra forrige måned, og partiet har åpenbart vind i seilene, slik også resultatet av årets stortingsvalg viste.

Det samme gjelder Arbeiderpartiet, som oppnår en oppslutning på 37,4 prosent på Sentios måling. Det er den beste noteringen partiet har oppnådd på denne målingen på ni år, ifølge Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiets regjeringspartnere, SV og Senterpartiet, oppnår en oppslutning på henholdsvis 6,5 og 5,9 prosent på målingen.

I forhold til valgresultatet har både Høyre og Arbeiderpartiet god framgang på Sentios måling. Endringen fra stortingsvalget er på 3,0 prosent for Høyres del og 2,0 for Ap. Fremskrittspartiet går 3,9 prosent tilbake i forhold til stortingsvalgresultatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag