Advokat Ellen Holager Andenæs representerer en nå 20 år gammel kvinne som omfattes av et av varslene mot den avgåtte Unge Høyre-lederen Kristian Tonning Riise. Hun sier at kvinnen reagerer på Høyres samarbeid med politiet.

– Hun har intet ønske om at hendelsen fra fem år tilbake nå blir gjenstand for etterforskning. Hun synes ikke det er greit om Høyre deler opplysninger om henne, sier advokaten til VG.

LES OGSÅ: Fornærmede håper politiet lar være å etterforske

Til Aftenposten sier Andenæs at hun forstår at Høyre opplever å være i «en vanskelig posisjon», men hun oppfordrer likevel partiet til ikke å gi ut opplysninger mot hennes klients ønske.

– Forstår kvinnen

Siden 11. januar har Høyre mottatt 21 varsler om seksuell trakassering fordelt på 12 ulike personer. Ti av varslene omhandler stortingsrepresentant Tonning Riise.

– Jeg har stor forståelse for at kvinnen er i en vanskelig situasjon. Det er jeg lei meg for. Men vi er nødt til å samarbeide med politiet når de har tatt kontakt med oss, sier Aarset i en SMS til NTB.

LES OGSÅ: Politiet må undersøke påstander om rene overgrep

Han ønsker ikke å si hvor mange saker som ble berørt i samtalen med politiet – om det er én, noen eller alle sakene.

– Jeg vil ikke gå inn på innholdet i dialogen med politiet, lyder Aarsets svar.

Unngå offerrolle

Tidligere onsdag fikk varslerne en tekstmelding fra Høyre der det ble påpekt at politiet kan få vite deres identitet, skriver VG.

Andenæs sier til avisen at kvinnen som er hennes klient, ikke selv har varslet om saken til Høyre. Kvinnen er ifølge advokaten opptatt av at hun ikke ønsker rollen som offer for et overgrep.

16-åringen

Etter det NTB forstår, er 20-åringen identisk med personen Tonning Riise har erkjent å ha hatt seksuell omgang med i svært beruset tilstand under et fylkesårsmøte i 2014.

Tonning Riise trakk seg som leder av Unge Høyre 10. januar.

LES OGSÅ: Tonning Riise får ikke innsyn i varslene

Mandag ble det klart at statsadvokaten hadde bedt politiet om å gjøre innledende undersøkelser for å se på om det er grunnlag for å starte etterforskning i en av varslersakene.

NTB har vært i kontakt med Tonning Riises advokat, Finn Krokeide. Han ønsker ikke å svare på noen spørsmål.

(©NTB)