Høyre og Frp tilbake i ny meningsmåling

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Oslo (NTB): Høyre stopper brått opp og går tilbake i en ny meningsmåling. Frp fortsetter nedturen.

29.01.12 15:25

På januarutgaven av Dagbladets partibarometer går Høyre tilbake med hele 3,6 prosentpoeng til en oppslutning på 29,1 prosent. Oppslutningen er likevel på et rekordnivå for partiet.

Frp går fortsatt tilbake og har nå en oppslutning på 13,8 prosent, en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng siden desembermålingen.

Nestleder Per Sandberg i Frp tror kranglingen mellom Høyre og Frp har påvirket partibarometeret, mens Høyres leder Erna Solberg er uenig.

- Vår erfaring er at kortsiktighet betyr lite. Men langsiktig uenighet, at vi slåss mot hverandre istedenfor å fokusere på det vi er enige om, vil selvsagt slå inn, sier hun.

Til tross for tilbakegangen ville det vært klart borgerlig flertall på Stortinget hvis det hadde vært valg i dag, med 92 borgerlige representanter mot 77 sosialistiske (inkludert Rødts ene). Da inkluderes riktignok KrF og Venstre på den borgerlige siden. Høyre og Frp alene ville fått 75 representanter.

På den rødgrønne siden går alle regjeringspartiene, også SV, fram på den nyeste målingen, som er utført av Ipsos MMI (tidligere Synovate MMI).

Ap går fram med 2,2 prosentpoeng til 33,4 prosent, Sp fram 0,7 til 5,1 prosents oppslutning, og SV går faktisk fram med 0,8 prosentpoeng til 5,0 prosent og er altså over sperregrensen på denne målingen.

Tall for de andre partiene (med differansen fra desember i parentes): Venstre 5,5 (+1,1), KrF 4,9 (-0,5), Rødt 2,3 (+1,0) og Andre 0,9 (-0,4). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.