*Nettavisen* Nyheter.

Høysesong for luksus-boliger

Økonomiske oppgangstider gir luksus-boom på boligmarkedet, men luksusboliger annonseres ikke på Finn.no.

13.05.06 13:43

Megler Erik Steen i Eiendomsmegler1 har for tiden to boliger i 20-millonerkronersklassen til salgs: En villa på Strand i Bærum til 25 millioner, og en på Holmen i Asker. Han har hatt stor respons på boligene.

Se bilder og beskrivelse av luksushusene nederst i artikkelen.

- Generelt er markedet for dyre boliger i en høysesong akkurat nå. Vi blir jo rikere og rikere i dette landet, og det forgrener seg oppover i markedet. Det er veldig stort press i markedet generelt og også i de dyrere klassene, ettersom det er få boliger til salgs, sier han til TV 2 Nettavisen.

Har du lyst til å kvitte deg med noen titalls millioner ved å kjøpe bolig, får du imidlertid ikke vite om alle aktuelle tilbud ved å lese boligannonsene.

- Mange som skal selge boliger i denne eller enda høyere prisklasser, ønsker å gjøre det utenfor markedet. Da henvender de seg til meg og spør om jeg kan finne aktuelle kunder uten å annonsere, forteller Steen.

Årsaken er at salg av så dyre boliger ofte får oppmerksomhet i media.

- Ofte er det ikke kong Midas som sitter på slike eiendommer, men helt vanlige, jordnære mennesker som ikke ønsker den oppmerksomheten som følger med at man ønsker å kvitte seg med en dyr eiendom. De vil helst ikke at naboer, familier og andre skal lese om livet deres i media, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag