RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hærland i fylle-klemme

Sist oppdatert:
Anne-Kat. Hærland må velge mellom to onder etter fyllekjøringen. I dag bestemmer hun seg.

Hvis ikke Hærland sier seg skyldig på alle tiltalepunkter blir det rettsforhandling i Oslo tingrett, trolig for åpne dører, og med en mediedekning NRK-kjendisen ikke ønsker.

Hærland har innrømmet å ha kjørt med promille, og at hun krasjet inn i to biler på Frogner i Oslo 11. november. Men Hærland hevder at hun ikke stakk fra åstedet etter at hun krasjet den første bilen.

Hærland har forklart at planen var å kjøre hjem og varsle politiet om med det første sammenstøtet. Problemet var at hun krasjet i bil nummer to på vei hjem.

Har bestemt seg
- Jeg har bestemt meg for hva vi skal ta med i tiltalen. Jeg har lovet å snakke med Hærlands advokat før den blir tatt ut, sier politiadvokat Erlend Pape Nordtorp ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Temaet for samtalen med Hærlands advokat, advokat Peter Nørgaard, vil bli om Hærland sier seg skyldig også på dette punktet.

Vanskelig valg
Hærland kan slippe unna mediesirkuset ved å si seg skyldig på alle punkter og ordne saken som en kontorforretning. Men det betyr at hun risikerer fengsel.

Hærland hadde 1,26 i promille da hun fyllekjørte på Frogner. Vanligvis tilsier det en klekkelig bot og betinget fengsel. Men at Hærland stakk fra åstedet taler i skjerpende retning, og kan bety ubetinget fengsel.

PS! Samtidig som Hærland må velge, møter ledelsen i Nytt på Nytt i Kringkastingsrådet for å svare på hvorfor fyllekjøringen var et hovedtema under sendingen 14. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere