RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HSD-kaptein får ikke arbeidet tilbake

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Ferjekapteinen som mistet jobben etter en promilleskandale i HSD hadde null i promille, men får allikevel ikke tilbake rederijobben.

- Personalsaken er avsluttet, og vi forholder oss til at kapteinen selv sa opp stillingen. Det er derfor heller ikke aktuelt for oss å tilby ham noe nytt arbeid, sier informasjonssjef Arild Sondre Sekse i Hardanger Sunnhordland Dampskipsselskap (HSD) til Aftenposten.

Taus om eventuelt press

Sekse vil ikke kommentere hvorvidt kapteinen ble utsatt for sterkt press for å si opp selv fremfor å bli sparket. Den tidligere kapteinen på "MF Os" sa fra seg stillingen dagen etter en promilleskandale høsten 2002. Da mente politiet at de hadde sett kapteinen full i arbeidstiden.

Ifølge TV 2 viser imidlertid blodprøvene som nå er ferdig analysert at kapteinen hadde 0,0 i promille. Mannens forsvarer mener kapteinen nå må få jobben tilbake.

Hevder sin uskyld

Kapteinen har hele tiden hevdet at han aldri var beruset. I alt ble fire personer som jobbet på ferjen "MS Os" oppsagt etter episoden i fjor.

I august i år ble nok et tilfelle av beruselse blant mannskapet om bord i en av HSDs ferjer oppdaget. Avsløringen førte til at tre personer ble sagt opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere