*Nettavisen* Nyheter.

HSD-kaptein får tilbake jobben

- Dette er en stor seier for kaptein Jan Nessa, sier advokaten hans. Nessa får tilbake jobben som kaptein i HSD og erstatning på 50.000 kroner.

07.02.06 11:56

Kaptein Jan Nessa fikk sparken fra rederiet HSD etter at hurtigbåten «Baronessa» kjørte på land på Halsnøy i april for to år siden. Han nektet å godta oppsigelsen, og gikk til arbeidsrettssak mot rederiet. I dag kom meldingen om at Gulating lagmannsrett opprettholder kjennelsen fra tingretten, og dømmer HSD til å gi Nessa tilbake jobben.

- Viktig å bli trodd
Nessa seiler nå i utenriksfart, men vil ifølge sin advokat, Sigmund Zwilgmeyer Berg, gå tilbake til HSD igjen.

- Ja, dette er en stor seier for Nessa, sier advokat Berg til iBergen.no.

- Det er viktig for ham å bli trodd i sin forklaring om de tekniske problemene på «Baronessa». Spesielt er det viktig at han ikke blir gjort til syndebukk for disse feilene, fortsetter Berg.

HSD mente Nessa ikke senket farten tilstrekkelig da båten nærmet seg land, og at det i så måte var hans skyld at ulykken inntraff. Nessa viste på sin side til at manøvreringssystemet på båten hadde sviktet.

HSD er overrasket over dommen.

- Vi konstaterer at det er delt syn. Utover det vil vi ikke kommentere den videre saksgangen, sier Arild Sondre Sekse, informasjonsdirektør i HSD, til iBergen.no.

HSD vil foreløpig ikke svare på om Nessa vil få tilbud om å få tilbake jobben sin.

- Hva gjør dere når Nessa kommer og banker på døra for å få jobben tilbake?

- Det vil jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt.

Tapte straffesak
Nessa ble etter ulykken ilagt et forelegg på 10.000 kroner for uaktsomhet etter ulykken, et forelegg han nektet å vedta. Men etter å ha tapt i alle rettsinstanser, måtte han betale.

Dermed ble altså kaptein Nessa dømt i straffesaken, men får beholde jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.