RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hudfletter Skogsholm

Hurum-ordfører Roger Ryberg mener samferdselsminister Toril Skogsholm viser en meget slett holdning siden hun ikke vil prioritere overvåkningskameraer i Oslofjordtunnelen.

- Samferdselsministeren viser en meget slett holdning, sier Ryberg til TV 2 Nettavisen. Han mildt sagt overrasket over Toril Skogsholms uttalelse om at det vil gå flere år før tunnelovervåkning er på plass i Oslofjordtunnelen.

Hun ønsker ikke å prioritere dette nå, men sier at kameraene vil være på plass innen 15 år - noe et nytt EU-krav krever.

Sterke reaksjoner
Hurum-ordføreren aksepterer ikke dette, og har i dag innkalt sine kollegaer i nabokommunene til et hastemøte om Oslofjordtunnelen. På møtet deltar både Drammen, Lier, Hurum, Sand, Svelvik, Øvre Eiker og Nedre Eiker kommune.

- Det er sterke reaksjoner i det politiske miljøet. Derfor samles vi for å lage en skikkelig sak ut av dette, i håp om å få de ansvarlige til å handle, sier Ryberg.

Han er bekymret for sikkerheten i Oslofjordtunnelen.

- I løpet av kort tid har vi hatt to alvorlige ulykker i tunnelen. Først ble tunnelen oversvømt med vann, deretter raste flere tonn stein ned fra tunneltaket. Det er forkastelig at slikt kan skje, sier ordføreren til TV 2 Nettavisen.

- Arrogant holdning
I begge tilfellene var det bilister som varslet om uhellene. Ryberg priser seg lykkelig over at ingen personer kom til skade.

- Manglende overvåkning fører til ulykker og skaper utrygghet. Med kameraer kunne både vannet og steinene blitt oppdaget umiddelbart, noe som igjen ville gitt folk en bedre trygghetsfølelse, sier han.

I dagens Drammens Tidende går Ryberg krasst ut mot Statens vegvesen, som er ansvarlig for sikkerheten i Oslofjortunnelen.

- Mange av oss er lei av Statens vegvesens arrogante holdning, sier han til avisen.

Han utdyper dette overfor TV 2 Nettavisen:

- Vi finner oss ikke lenger i at Statens vegvesen avviser gode innspill. Gang på gang har de avfeid kravet om videoovervåkning, og vi får omtrent aldri noen faglig begrunnelse på det, sier Ryberg.

- Bare småpenger
Han advarer vegvesenet mot å undervurdere folks trygghetsfølelse.

- Statens vegvesen er med på å skape unødvendig utrygghet i en meget viktig korridor på Østlandet, sier ordføreren, og avslutter med å si at en kamerainvestering bare blir småpenger sett i forhold til hva tunnelen har kostet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere