*Nettavisen* Nyheter.

Humorgutta driter ut sjefen

Kringkastingssjef John G. Bernander lo så tårene trillet da han ble parodiert av sine undersåtter. Se hva NRK byr på i høst.

25.08.05 19:35

(Marienlyst / SIDE2): Med 15 nye programkonsepter og 34 programleder var det en dansende glad kringkastingssjef som stolt presenterte høstens programmer på NRK. Men det er liten tvil om hva Norge kommer til å snakke og le mest av denne høsten:

Bård Tufte Johansen (36), Harald Eia (39) og Atle Antonsen (35) står - selvsagt - for NRK1s hovedsatsing på humorfronten.

Team Antonsen gjengen gjenoppstår i september med sin nye serie «Tre brødre - som ikke er brødre». Navnet har sin naturlige forklaring, ifølge Bård Tufte Johansen.

- Det er bare i en ukommersiell kanal som NRK at vi kan kalle programmene våre akkurat hva vi vil. Vi kom unna med å kalle et av programmene «Ut i vår hage» uten at det var noe hageprogram, sier han.

Parodi på sjefen
Humortrioen lover at høstens programmer skal bli både særere, smalere og mer eksperimentelt, men det skal fortsatt være veldig morsomt.

Det blir mange nye karakterer og noe av de gamle gode som «Bernander» og «Lena». Begge karakterene fikk publikum en smakebit på under høstlanseringen til stor jubel. Kringkastingssjefen selv lo så tårene trillet da han ble parodiert.

- Jeg må se ned nå fordi jeg tør ikke møte blikket til Bernander, lo Harald.

Se innslag på Absolutt (web-tv)

Årsaken til at guttene når så bredt og er så ufattelig populære er de selv usikre på. De mener de prøver å formidle den interne humoren og sjargongen sin på en slik måte at alle kan komme inn i deres verden. Men dette skal det bli en slutt på ifølge trioens ferskeste medlem.

- Målet er å kvitte seg med den store folkelige skaren av tilhengere og komme tilbake til den gode gamle kjernen. Forhåpentligvis kvitter vi oss med noen av de også, sier Atle Antonsen.

Kaster terning
«Team Antonsen» hadde 726.000 seere i snitt, og det er langt mer enn hva Bård Tufte Johansen og Harald Eia har klart før. Det høyeste seertallet «Åpen post» oppnådde, var 647.000 seere. Men guttene føler ikke noe forventningspress.

- Nå har vi holdt på med dette i ti år og det har gått bra. Alt maset påvirker oss ikke noe mer enn at vi er jo alltid redde for å lage et dårlig program uansett hva andre sier, forklarer Tufte Johansen og sier at de har tenkt å lage grafer og kaste terninger selv før kritikerne rekker å gjøre det.

Slå på ring
Når «Tre brødre» takker for seg i slutten av oktober, stepper Erlend Klarholm Nilsen (27) og Stein Johan Grieg Halvorsen (29) inn med sin tredje runde med «Slå på ring». Der skal vi nok en gang få oppleve guttas absurde humor i ulike musikkvideoer og filmtrailere og annet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det har ikke skjedd så mye med oss siden sist utenom at en av oss har slanket seg og den andre har lagt på seg. Så nå har vi byttet klær, forteller duoen.

Denne høsten blir det en oppsummering av «Slå på ring». Det blir gjensyn med gamle innslag og mye nytt. De populære musikkvideoene med Nrk profiler som popstjerner har de laget en ny vri på.

- Nå blir det mer kjendiser og musikere men vi skal aldri si aldri, sier de.

At de skal ta over sendeflaten til Tre brødre bekymrer de ikke nevneverdig.

- Vi tar ikke opp kampen med noen. Vi stoler på oss selv og gjør så godt vi kan også håper vi at de to tusen fansene våre blir fornøyd, ler de.

Alltid seint ute

Slå på ring guttenen har blitt observert mer enn en gang i fullt firsprang gjennom Nrk resepsjonen med en tape under armen like før programmet skal gå på luften.

- Vi var ofte etter skjema i fjor og sendelederen var blå i ansiktet når vi kom med tapen. Nå har vi fått beskjed at det er 48 timers regelen som gjelder, forklarer Steinjo.

De er også kjent for å jobbe som noen gale og sette alle venner og bekjente i arbeid under innspillingen.

- Jeg har vært opp to netter nå men det er kjempegøy. Det er mye jobb spesielt siden vi prøver å finne nye rammer og innpakning denne gangen. Det er en lang vei å gå , sier Erlend godt gjemt bak caps og solbriller.

Feelbad-TV

Klikk på bildet for å forstørre.

Ett nytt bekjentskap denne høsten blir de desperate guttene i «Singelklubben». Skuespillerne Jesper Lind og Vidar Magnussen har teamet opp med P3 veteranene Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim for å lage dokudrama fra MMI.

- Dette skal være utfordrende å se på. Trist og pinlig «se mellom fingrene» tv. Kos med bismak ganske enkelt, forklarer gjengen.

Så er spørsmålet om de selv er single ?

- Jeg er, men jeg skal få noe ut av dette, sier en alvorstynget Vidar Magnussen mens resten av gutta lokker med en duggfrisk sixpack med fitter i kjøleskapet.

Les mer om Singelklubben

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.