RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun ble holdt fanget av ranere

Sist oppdatert:
Mennene var på jakt etter David Toskas ransutbytte.

(iOslo.no) Nå er en 22-åring dømt til fengsel for det grufulle ranet i Oslo tingrett, som var en jakt etter David Toskas utbytte etter Nokas-ranet.

Kom hjem til ran
Den da 32 år gamle kvinnen hadde akkurat kommet hjem siste feriedag 1. august 2005. Hun hadde levert datteren i barnehagen, og merket ikke at leiligheten var brutt opp. Inne ventet tre menn på henne, maskert med finlandshetter og plasthansker.

De tre overfalt 32-åringen og fikk bakbundet henne i en stol i stua. Mellom åtte og ti ganger ble hun sjokket med en elektrosjokkpistol. De maskerte mennene var på jakt etter penger. Nærmere bestemt 2,3 millioner av David Toskas ransutbytte som han hadde ønsket å investere i hasj.

iOslo.no snakket med kvinnen før rettssaken. Da fortalte hun om mareritt-opplevelsen.

- Han (hovedtiltalte, journ. anm.) sa til meg at de hadde en bil utenfor barnehagen, og at det bare var for ham å ta én telefon. Han satte en ladd pistol i nakken min og i tinningen. De visste hvor datteren min gikk i barnehage, og truet med å ta henne også, fortalte kvinnen til iOslo.no.

Kvinnens samboer soner nå dom etter Wonderboy-saken, en av Norges aller største narkorettssaker noensinne. Påtalemyndigheten mente en tvist om utbyttet fra narkotikasalget var årsaken til at småbarnsmoren ble ranet.

Russisk rulett
I retten fortalte hun hvordan hun i flere timer satt fanget i sin egen stue med ransmennene. Hun ble blant annet truet med russisk rulett mens hun satt i det hun kalte «henrettelsesposisjon». Hele tiden ville ranerne vite hvor pengene var oppbevart, noe kvinnen ikke visste.

Til slutt klarte hun å rømme til naboen, da hun lurte ranerne til å slippe henne ut for en røyk.

Det skulle også være en sigarett som ble politiets hovedbevis i saken. 22-åringen kastet fra seg en sigarett i tumultene, og politiet kunne senere finne hans DNA på sneipen.

- Alvorlig og grufullt
Tingretten karakteriserte ranet som svært alvorlig og grufullt, ettersom det ble brukt ladde våpen som ble siktet mot kvinnen.

«Fornærmede var med god grunn svært redd for både sitt eget og datterens liv.» heter det i dommen.

Hun har i ettertid slitt med posttraumatisk stress-syndrom og måtte slutte i jobben. Kort tid etter ranet valgte hun å flytte til en annen bolig, fordi hun ikke orket å bli boende på åstedet.

22-åringen, som to ganger tidligere er dømt for ran, må nå i fengsel i tre år og seks måneder. Han må også betale en erstatning til kvinne på til sammen 246.680 kroner.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere