*Nettavisen* Nyheter.

Hun er Norges mektigste kvinne

Foto: (SCANPIX)

- Antagelig er det ingen kvinnelig næringslivsleder noen sinne som har hatt en så sterk posisjon i Norge.

18.06.11 12:25

Onsdag kveld ble NHO-president og konserndirektør i Telenor, Kristin Skogen Lund, kåret til Norges mektigste kvinne av tidsskriftet Kapital.

- Antagelig er det ingen kvinnelig næringslivsleder noen sinne som har hatt en så sterk posisjon i Norge som den Kristin Skogen Lund for tiden har. Nettverket hennes, både i næringslivet og politikken, er naturlig, omfattende og særdeles verdifullt, skriver juryen i sin begrunnelse.

- Flott anerkjennelse
Det er femte året på rad at Kapital kårer Norges mektigste kvinne. Tidligere har Gerd-Liv Valla, Kristin Halvorsen og Hanne Bjurstrøm tronet på toppen av kåringen.

- Dette er hyggelig for norsk næringsliv og en flott anerkjennelse av NHOs rolle i Norge, uttaler Skogen Lund i en pressemelding fra NHO.

I forrige uke ble Skogen Lund gjenvalgt til president i NHO for to år. Som president i NHO representerer hun 20.000 bedrifter med til sammen over en halv million ansatte.

- For meg er det viktig å understreke at det jeg har er en fullmakt til representere norske næringsliv og gjøre det som er i NHO og næringslivets interesse, sier Skogen Lund.

- Mye jeg skulle gjort
- Samtidig som jeg har fått mer makt i kraft av mine posisjoner, kjenner jeg også at følelsen av avmakt har økt, det er så mye man gjerne skulle gjort, sier hun videre.

Skogen Lund sier at hun ønsker å bruke fullmakten til å gjennomføre det hun tror er til beste for næringslivet.

- Det aller viktigste for meg og det som engasjerer meg mest er utdanning og kompetanse. Næringslivet er helt og fullt avhengig av god kompetanse og konkurransen om kompetansen, både nasjonalt og internasjonalt, er økende, sier Skogen Lund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag