RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun er politiets beste vitne

Faiza Ashraf
Faiza Ashraf Foto: Håkon Mosvold Larsen/Politi (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Drapsofferet Faiza Ashraf er selv politiets beste vitne i rettssaken som startet i dag. Begge de tiltalte nekter straffskyld.

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (Nettavisen): Sal 7 og 8 i Asker og Bærum tingrett vil den neste måneden bli scene for en av fjorårets mest omtalte drapssaker. Bevæpnet politi vokter inngangen til tingretten av frykt for sikkerheten til de to tiltalte som har erkjent at det var de som sto bak kidnappingen og dødsfallet til Faiza Ashraf.

Tiltalte Håvard Nyfløt og Shamrez Khan har ankommet rettssalen, og rettsaken har startet. De to nekter straffskyld.

Et svært sentralt bevis i denne straffesaken mot Shamrez Khan og Håvard Nyfløt vil bli telefonsamtalen mellom Faiza Ashraf og politiet. Det siste livstegnet fra kvinnen ble samtidig de viktigste sporene for politiet i etterforskningen av denne drapssaken.

Nesten et år har gått siden den 26 år gamle kvinnen ble kidnappet like ved sitt hjem i Høvik i Bærum.

- Det har vært en lang ventetid og familien er glad for at rettssaken nå er igang, sier bistandsadvokat Harald Stabell. Familien til Ashraf vil følge rettssaken, og Stabell sier at de ønsker å få være i fred fra pressen mens de følger rettssaken.

Håvard Nyfløt har erkjent at han slo henne i hodet og lempet henne inn i bagasjerommet på sin BMW. «Hei, jeg heter Faiza og jeg er blitt kidnappet» skal kvinnen ha fortalt politiets nødsentral. Mens Nyfløt kjørte gjennom Asker og Bærum denne onsdags morgenen fortalte Ashraf at det trolig var Shamrez Khan som sto bak bortføringen. Kahn var en forsmådd beundrer med kontakter i gjengmiljøet i Oslo.

Fant huskelapp
Ashraf kjente ikke Håvard Nyfløt, men ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen. I tillegg klarte politiet å spore hennes mobiltelefon slik at de visste i hvilket område hun ringte fra. Av den grunn sperret politiet av området rundt Dikemark sykehus i Asker denne morgenen. Senere ble det gjennomført en rekke søk etter Ashraf i dette området.

Da politiet pågrep Kahn ble det funnet en huskelapp der det var skrevet opp at han skulle kjøpe håndjern, hette og tape. Denne lappen mener politiet styrker bevisene mot mannen.

Fant Ashraf
Gjennom blant annet telefontrafikken til Shamrez Khan kom politiet på sporet av Håvard Nyfløt. De to hadde kjent hverandre gjennom gjengmiljøet i Oslo. I politiavhør innrømmet Nyfløt å ha bortført Ashraf og for å ha gjemt liket hennes. Han utpekte også Khan som oppdragsgiver.

Når straffesaken mot de to starter i dag vil både Nyfløt og Kahn nekte straffskyld for overlagt drap og medvirkning til overlagt drap.

- Min klient vil forklare at dette dødsfallet var et tragisk uhell, sier advokat Frode Sulland som forsvarer Nyfløt. Advokat John Christian Elden representerer Kahn.

Khan har endret sin forklaring og innrømmer i dag at han hadde noe med kidnappingen å gjøre. Han har fortalt politiet at det aldri var meningen at Nyfløt skulle drepe Ashraf, men bare skremme henne. Nyfløt har karrakterisert dødsfallet som et tragisk uhell.

Kartet nedenfor viser hvor Faiza Ashraf ble kidnappet, hvor hun ringte fra og hvor politiet senere fant henne.


Vis Uten navn i et større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere