RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun har raskeste tommelen i landet

Foto: Lars Joakim Skarvøy/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Ny norgesrekord i SMS-skriving. Se video fra finalen her!

OSLO CITY (BIIPMAG): ...men noen ny verdensrekord ble det ikke. Likevel kan Sonja Kristiansen fra Stavanger nå krone seg med tittelen «Norgesmester i sms-skriving».

Med tiden 46,06 sekunder danket hun ut alle konkurrenter og vant førsteplassen i den landsdekkende konkurransen. Og det er ikke bare en rekord til å kimse av. Deltakerne har måttet skrive en tekst uten ordboken påslått og teksten er i tillegg på engelsk: I tillegg må deltakerne bruke sin egen mobiltelefon, men det er kanskje ingen ulempe når det er denne teksten som skal skrives:

Les også: Skal slå SMS-rekorden

«The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human».

Flere hundre deltakere
Fordelt på 80 Telekiosken-butikker over hele landet har folk deltatt i kampen om å bli Norges raskeste sms-skriver, og også forsøkt å knuse verdensrekorden.

Men selv Sonja Kristiansen havnet et stykke bak verdensrekorden, som er på 41,52 sekunder. Den er det singaleseren Ang Chuang Yang som har.

- Jeg hadde uansett ikke drømt om å klare verdenrekorden i dag, men for hver gang jeg skriver teksten, så går det fortere. Da kan det jo hende at jeg vil kunne klare verdensrekorden til slutt, sier Kristiansen til biipMag.

Se video fra finalen her:

Og like etterpå fikk hun tak på norgesrekorden.

- Dette var kjempegøy! Jeg har øvd masse på å få til denne teksten og nå har jeg også lært meg den utenat, sa hun til biipMag like etter at det var klart at hun hadde vunnet norgesmesterskapet.

Førstepremien er ett års gratis Nonstop-abonnement fra Djuice, en Nokia 5310 og en Nokia terrengsykkel, mens de resterende finalistene premieres med hver sin Nokia 5310.

5,7 milliarder SMS
Bak konkurransen står butikkjeden Telekiosken og mobiloperatøren djuice. Markedssjef i Telekiosken, Arild Kjærnli, betegner konkurransen som en suksess og mener behovet for en slik konkurranse her til lands er tilstede.

Les også: Har du Norges raskeste SMS-tommel?

- SMS er den mest brukte kommunikasjonsformen her til lands med hele 5,7 milliarder sendte SMS hvert eneste år. Derfor tenkte vi at det jo måtte være noen som er ufattelig dyktige på å skrive meldinger på mobilen, og tenkte at vi kunne sette i gang en konkurranse for å se hvordan nivået er her til lands, sier

Han var veldig imponert over resultatene som kom inn.

- Vi er nå i ferd med å nærme oss verdensrekordnivået, så jeg må si jeg er mektig imponert, sier Kjærnli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere