Hun lot folk jobbe i 50 dager

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Nå vil Frp sparke Trondheims ordfører.

28.04.11 12:25

Onsdag ble det kjent gjennom TV 2 at Trondheim kommune har satt innleide sykepleiere til å jobbe opp mot 57 dager i strekk uten fri.

Timelister tv-kanalen har fått tilgang til, viser at kommunen satte to innleide sykepleiere til å jobbe 50 og 57 dager i strekk.

Trondheim kommune har tidligere selv kritisert private vikarbyråer for å ha latt ansatte jobbe for mye.

- Hoderulling
Nå krever Frps nestleder, Per Arne Olsen, at Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap) sparkes.

- Martin Kolberg og Jens Stoltenberg krevde hoderulling når Adecco brøt arbeidsmiljøloven, nå forventer jeg samme behandling av det rød-grønne utstillingsvinduet Trondheim, sier Olsen i en uttalelse.

Olsen påpeker at det må være likhet for loven, og at eldres sikkerhet må komme først.

- Det kan umulig være tryggere om en sykepleier jobber 50 dager i strekk i det offentlig, kontra det private. Nå forlanger jeg at Arbeiderpartiets ledelse kommer på banen, sier han.

- Må reagere
Frp-nestlederen viser til Adecco-saken der Fagforbundet krevde stans i private tilbud innen eldreomsorgen, og han sier at han nå forventer at det samme forbundet og Sykepleierforbundet reagerer overfor Trondheim kommune.

- Fagforbundet må være like opptatt av sykepleiere i privat sektor som i offentlig sektor. Nå må de umiddelbart iverksette sanksjoner ovenfor Trondheim, sier Olsen.

Han mener denne saken viser at konkurranse innen eldreomsorgen er en sikkerhet og trygghet både for arbeidstakere og de eldre.

- Adecco ble fratatt muligheten til å drive, slik at seriøse aktører kunne overta. Denne gangen er det en offentlig kommune som er syndebukken, og hvilket alternativ har man nå? Man kan ikke legge ned Trondheim kommune, sier Olsen i uttalelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.