RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun var narkosjefens kjæreste

Sist oppdatert:
Klesdesigner Tina Steffenakk Hermansen var kjæreste til narkosjefen Danny Bungard. I retten karakteriserte hun ham både som feminin og brutal.

Tina Steffenakk Hermansen (33) er en av de store designertalentene i Norge, og blant dem kronprinsesse Mette-Marit har frontet. Onsdag nektet hun straffskyld for heleri av 200.000 narkokroner for narkosjefen Danny Bungard. Norges kanskje mest kjente narkotikasmugler var hennes kjæreste i 2 år.

Les egen sak: Klesdesigner narkotiltalt

Det startet i desember 2002. Hun og søsteren var i Marbella i Spania for å kjøpe smykker. På et utested møtte hun mannen som skulle forandre hennes liv, på godt men mest vondt.

- Vi var oppslukt
- Vi ble veldig oppslukt av hverandre, og i 2003 flyttet vi sammen, fortalte Hermansen i retten. På dette tidspunktet jobbet hun seg opp som klesdesigner i Paris. I Marbella jobbet kjæresten Danny Bungard med eiendom – trodde hun.

I virkeligheten opererte Danny Bungard sin narkoliga fra Spania. Tirsdag ble han dømt til 14 års fengsel i den såkalte Wonderboy-saken. En rekke andre personer er dømt til lange fengselsstraffer for medvirkning til narkosmugling og heleri. Blant disse er David Toska og Toskas venn «Onkel Skrue». Tiltalen omfatter smugling av 760 kilo hasj.

Flyttet sammen
Kjæresteparet jobbet lange dager med hver sine ting i hvert sitt land. Våren 2003 brukte de timevis på telefonen mellom Paris og Malaga.

- Vi kunne snakke i timevis på telefonen. Han var jo veldig morsom. Han sa at «når jeg snakker med deg må jeg ta med en termos med pølser», fortalte Hermansen i retten.

Sommeren 2003 flyttet de sammen i Frankrike. Først i Paris. Deretter i en mindre småby utenfor Paris. Der møtte Bungard familie og venner til Hermansen. Narkotika var aldri et tema, og ingen mistenkte at eiendomsmegleren fra Marbella I virkeligheten jobbet stort med narkotika.

I Frankrike oppdaget hun at kjæresten også hadde et enormt temperament. Spesielt når Hermansen spurte ham om nære og personlige ting.

Voldsomt temperament
- Han er veldig, ikke iskald, men en veldig lukket person. Da vi kom inn på det private var han veldig privat. Han var veldig vanskelig å snakke med

- Når jeg spurte om vanskelige ting så begynte vi å krangle som satan, og glass og tallerkener føyk i veggen.

- Vi kunne kjøre bil og jeg visste ikke engang hva jeg hadde sagt så kunne speil og frontruta gå, fortalte hun.

Nettopp derfor unngikk hun å spørre for mye om hvorfor Bungard satt timevis på telefon med norske venner.

Møtte Toska
- Jeg vet at han snakket mye i telefonen, men jeg vet ikke hva han snakket om. Hver gang jeg prøvde å komme inn på hva det var, så avfeide han meg og ville ikke snakke om det. Det var vanskelig å være sammen med ham, så da gikk jeg og jobbet med mine ting, fortalte Hermansen i retten.

- Tina har aldri vært kona mi over lang tid. Jeg holdt ting på avstand. Hvorfor skulle jeg blottlegge ting for henne, sa Bungard da han vitnet i retten onsdag.

Det var disse telefonsamtalene som norsk politi avlyttet, og som gjorde at de beslagla til sammen 760 kilo hasj i to trailere høsten 2004. I kjølvannet rullet de opp hele Wonderboy-ligaen som denne uken ble domfelt i Borgarting lagmannsrett. I tillegg til beslaget, mener politiet at et parti på 300 kilo amfetamin også var på vei til Norge, men at dette ble snudd da Bungard ante ugler i mosen.

Les: Sjekk Wonderboys hasjberg

Mens Bungard bodde i Frankrike med Hermansen møtte han David Toska for første gang. Toska hadde fått mye penger og ville investere i narkotika. I Wonderboy-saken kom det fram at Danny Bungard selv var svært forsiktig for ikke å bli tatt, og at han i utgangspunktet var svært skeptisk til å møte David Toska.

Nektet Norgesbesøk
Denne forsiktigheten gjorde også forholdet mellom Bungard og kjæresten vanskelig. Blant annet ønsket hun at han skulle bli med til Norge. Hermansen var på dette tidspunktet i ferd med å få seg et designernavn i hjemlandet. I tillegg ville hun ha med kjæresten på private begivenheter som for eksempel bryllup.

Bungard fortalte henne at han hadde tatt farvel med Norge for godt, og aldri ville sette sin fot i fedrelandet. Årsaken var angivelig vonde minner fra barndommen.

Fikk støtte av ekskjæresten
Det var i forbindelse med sine Norgesbesøk i 2004 at Hermansen gjorde det politiet mener er heleri. En gang tok hun med seg 170.000 kroner i kontanter fra Norge til Frankrike. Pengene fikk hun av en kvinne som er domfelt i Wonderboy-saken.

- Dette var penger som Bungard sa var sine og som han trengte til investeringer i eiendom, sa Hermansen. Ved et annet tilfelle ble 30.000 kroner satt inn på hennes konto. Penger som angivelig skulle til Bungard.

- Det var helt tilfeldig at hun tok med pengene. Jeg hadde egne folk til å frakte ned pengene, og involverte ikke henne. Hun hadde ikke noe med dette å gjøre, sa Danny Bungard da han vitnet i retten onsdag. Han sa at de 170.000 kronene var private penger han skulle ha i forbindelse med lånevirksomhet.

- Slag i magen
- Høsten 2004 gikk det ikke så bra med forholdet, og jeg hadde mye press på å flytte hjem, fortalte Hermansen i retten. I tillegg slet Bungard med at hele hans liga i Norge var tatt, uten at Hermansen visste noe om det.

- Det skar seg for påstander om at jeg var utro, noe jeg ikke var, sa Bungard i retten.

Forholdet ble slutt, og Hermansen flyttet hjem til Norge. Noen måneder senere sto politiet på døra og anklaget henne for medvirkning til narkotikasmugling. I februar 2005 ble hun varetektsfengslet.

- Jeg fikk et «slag i magen» og skjønte ikke hva dette dreide seg om. Da jeg satt i rettsmøte og de sa jeg skulle ha 4 uker i varetekt var jeg helt knekt, sa hun i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere