RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hund bet politikvinne da eier måtte blåse for promillekontroll

MANGE MÅTTE BLÅSE: Politiet i Rogaland vinket inn rundt 300 bilister for promillekontroll rundt om i distriktet torsdag morgen.
MANGE MÅTTE BLÅSE: Politiet i Rogaland vinket inn rundt 300 bilister for promillekontroll rundt om i distriktet torsdag morgen.
Sist oppdatert:
Hunden i baksetet glefset til da eieren ble vinket inn for promillekontroll 1. nyttårsdag.

Rogaland politidistrikt kunne 1. nyttårsdag puste lettet ut etter en forholdsvis udramatisk kveld og natt etter nyttårsfeiringen i distriktet.

Nervøs hund

Rundt 300 bilister ble vinket inn til promillekontroll flere steder, blant annet i Stavanger, Egersund og Sandnes. Ingen hadde noe å frykte, men en hund som satt i baksetet i eierens bil ble nervøs da politiet vinket dem inn. Den bet politikvinnen i hånda da hun skulle få eieren til å blåse.

«Legevakten neste for sprøyte», skrev politiet i sin Twitter-melding.

Tok turen til legevakten

- Den forsvarte vel eieren, men det var ingen utslag på promillekontrollen, forteller operasjonsleder Kjetil Føyen overfor Nettavisen torsdag morgen.

Det var under en promillekontroll like før klokka 11 i Sandnes at det lille dramaet utspant seg. Ifølge Føyen var det ikke noe alvorlig bitt, men politikvinnen tok altså turen til legevakten for sikkerhets skyld.

Ingen promilleutslag

Føyen forteller ellers om en natt som for politiet har artet seg som en vanlig helg, uten de store hendelsene. Når det gjelder promillekontrollene var politiet godt fornøyd med resultatet - hundebittet til tross:

- Det var et oppløftende resultat. Vi hadde flere kontroller rundt om i distriktet. Rundt 300 ble kontrollert. En person måtte vente litt før han kunne kjøre videre, men ellers var det ikke noe å sette fingeren på, sier Føyen.

Ikke bare alvor

Innimellom ordensoppdrag og alvorlige hendelser, hender det at politiet tar seg tid til en Twitter-melding med glimt i øyet. Her har vi samlet et knippe fra noen av landets politidistrikter 1. nyttårsdag.

Agder politidistrikt erfarte at mange ringte dem i håp om skyss hjem etter nyttårsfeiringen og måtte litt oppgitt rykke ut med denne meldingen:

«Å ringe 112 for å få transport/taxi hjem fungerer ikke - eneste stedet vi kjører transport/taxi er til adressen politihuset», lød meldingen.

Follo politidistrikt takket for det gamle året og ønsket godt nytt år på rim:

«Da har vi lukket porten til totusenogfjorten.

Måtte det nye året bli flott!

Gode ønsker fra oss kledd i blått!»

Se noen av politiets nyttårsmeldinger på Twitter her:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere