*Nettavisen* Nyheter.

Hund reddet fireåring

Dachsen Agathon ga seg ikke før eieren Ivar Lunde gikk ut av bilen i øsende regn og ned til vannkanten. Der fant han Daniel (4) sittende alene.

02.12.03 12:23

Fireåringen løp fra kassa på på Sparkjøp i Hillevåg i Rogaland lørdag. Moren, Monica Refsnes, skulle kjøpe ny body til Daniels lillebror på på åtte måneder mens storebroren på seks år hjalp til med varene. I kaoset som ofte oppstår i en butikk med tre barn, sprang Daniel ut av butikken. Det var det siste moren så til gutten på to timer, skriver Stavanger Aftenblad.

Luftet hunden
I mellomtiden slapp Ivar Lunde hunden sin på ut på Marierostranden, et godt stykke unna Sparkjøpbutikken. Regnet høljet ned og Lunde satte varmeapparatet på fullt i bilen, mens hunden løp ute.

Snart begynte hunden å bjeffe på en uvant måte. Lunde ba hunden holde munn og komme tilbake, men hunden lystret ikke med en gang. Da Agathon etter noen minutter kom tilbake, ville han ikke inn i bilen. I stedet sto han rett utenfor bilen og bjeffet.

Kliss våt
Lunde gikk ut av bilen. Men Agathon ville fortsatt ikke lystre. I stedet løp han ned mot sjøen, stoppet, snudde seg og så etter sin eier. Med dårlig kne og i piskende regn fulgte Lunde etter hunden ned til sjøen og langs glattberget på nedsiden av jernbanelinjen.

- I sjøkanten satt en liten forkommen gutt. Han hadde buksene på knærne og var kliss våt.

Gutten hadde løpt langs hele Hillevågsveien, krysset den trafikkerte trafikkåren, fortsatt til Mariereo, tatt veien ned ved OBS mot Gandsfjorden, under jernbaneovergangen og tatt seg helt ned til sjøen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.