RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hund til savnet mann funnet død

Sist oppdatert:
Tirsdag fant letemannskapene hundeskrotten til mannen som ble meldt savnet i Rindal mandag kveld. Det var tydelige spor etter rovdyr på hunden.

Rundt 180 mannskaper, helikopter, fjellklatrere og hunder søker tirsdag etter mannen i 30-årene. Han gikk i går ut for å lete etter hunden sin mandag og ble meldt savnet da han ikke kom tilbake.

- Vi har hatt lyttestasjoner ute i natt, uten resultat. I dag har vi utvidet søket og iverksatt finsøk i det vi regner som primærområdet, sier politibetjent Alf Rune Rolland ved Surnadal og Rinedal lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Jerv eller rev
Tirsdag formiddag ble hunden til mannen funnet død. Ifølge Rolland var det tydelig at rovdyr hadde vært bortpå hunden. Det er imidlertid uvisst om hunden var død da den ble angrepet. Hunden ble funnet i åpent terreng på fjellet ved Bjørnstadsetra i Rindal kommune.

Det er ikke observert ulv eller bjørn i området tidligere, så politibetjent Rolland tror det dreier seg om jerv eller rev.

- Vi tror ikke den savnede kan ha lidd samme skjebne. Mannen er godt kjent med hunder og har trolig lett etter hunden i områder han visste den kunne gå seg fast. En av teoriene våre er at han kan ha gått i ulent terreng og hatt et uhell. I natt meldte mannskapene om at det har begynt å fryse på marka. Da blir det fort glatt, sier Rolland til TV 2 Nettavisen.

Håper i det lengste
Letemannskapene har fremdeles et berettiget håp om å finne mannen i live. Han skal være godt kledd og fjellvant.

- Det er derfor vi har utvidet søket i dag. Vi kommer til å holde på utover kvelden og natten og vi vurderer fortløpende om vi trenger flere helikoptre, sier Rolland.

Klokken 16 tirsdag kommer det flere hunder med førere til området for å delta i søket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere