*Nettavisen* Nyheter.

Hunden angrep - kvinne fikk øret bitt av

HUNDERASEN: Hunderasen dogo canario regnes som en utmerket brukshund med en rekke egenskaper, blant annet som vakthund. Den kan dessuten bli en god familiehund for erfarne hundefolk. Illustrasjonsfoto. Foto: El Coleccionista de Instantes

Hundeeier fra Enebakk tiltalt for brudd på Hundeloven.

21.02.15 09:53

SKI: – Det er et mirakel. Øret overlevde, forteller den 53 år gamle kvinnen fra Ski. Det gikk nesten ti timer fra en hund bet av øret hennes til legene på Rikshospitalet sydde det på igjen.

Se saken i Østlandets Blad

Mandag må en 56 år gammel kvinne fra Enebakk møte i Follo tingrett, tiltalt for brudd på Hundeloven. Hun er tiltalt for «som hundeholder å ha unnlatt å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angrep eller skadet en person».

Ifølge tiltalen skal de to hundene hennes, en schæfer og en dogo canario, angrepet og skambitt en 53 år gammel kvinne fra Ski søndag formiddag 2. mars i fjor.

Tilbød henne skyss

Det er en rystende historie retten kommer til å få høre når offeret i saken skal fortelle sin historie rundt det som skjedde. De to kvinnene tilhører samme menighet i Ski, og gjennom menigheten fikk kvinnen fra Ski høre at 56-åringen fra Enebakk trengte bilskyss til Ski. Hun hadde kjørt henne en gang, og denne søndagsformiddagen skulle hun hente henne i Enebakk for andre gang.

56-åringen tok ikke telefonen og svarte ikke når hun ringte. Så kvinnen fra Ski satte seg i bilen og kjørte til Enebakk.

Der var det ingen hjemme. Naboen kom ut, og sammen banket de på og ropte. Uten å få svar. Da de skjønte at ingen var hjemme, snudde kvinnen fra Ski og gikk tilbake til bilen.

Hunden slet seg

Da kom 56-åringen hun skulle hente, gående med sine to hunder i bånd. Bileieren sto stille og ventet for å høre om det var sånn at hun skulle ha skyss. Så sliter den ene hunden seg, løper mot kvinnen fra Ski og går til angrep.

– Hjelp, hjelp, de biter meg, skrek Ski-kvinnen.

Hundene biter henne i hodet, i halsen, i albuen, på begge hendene og på magen.

– Hundene forsøkte å treffe pulsåren på høyre side av halsen min. Der hadde jeg mange sår, sier hun fire dager før rettssaken starter.

Naboen til hundeeieren får kvinnen i trygghet inn i huset, og prøver å tørke av henne alt blodet.

– Øret er borte, sier naboen.

Naboen skal kjøre henne til legevakten i Ski.

– Da kommer min verste tanke: At jeg skal lete etter øret mitt. Jeg fant øret i grusen, og la det i et glass vann, sier kvinnen fra Ski.

Turen går først med bil til legevakten. Der bestiller de ambulanse som tar henne med først til Oslo universitetssykehus Ullevål, som sender henne videre til Rikshospitalet.

– Hundebittet skjedde rundt klokken halv ti på formiddagen. De opererte meg på sykehuset klokken åtte på kvelden. Det er mange timer imellom. Men med to operasjoner klarte de å sy øret mitt fast igjen, forteller kvinnen fra Ski med skjelvende stemme.

– Ikke skyldig

Når rettssaken starter i Ski mandag, kommer hundeeieren fra Enebakk til å erklære seg ikke straffskyldig.

– Jeg svarer nei. For dette var et rent ulykkestilfelle, det vet vi alle, sier 56-åringen.

Hun synes det er helt forferdelig at slikt kan skje.

– Vi fatter det ikke. Ingen av oss fatter hva som skjedde.

Kvinnen fra Enebakk forteller at hun hadde sendt melding om at hun ikke trengte skyss til gudstjenesten denne søndagen. Men hun hadde fått feil nummer av menighetens leder. Meldingen kom aldri frem til kvinnen fra Ski som hadde tilbudt seg å hente henne.

Hundeeieren kom tilbake etter en tur med schæferen, som var hennes hund, og en hund av rasen dogo canario, som hun passet for sønnen sin.

Hun så bilen som svingte inn på gårdsplassen der hun bor, og tenkte at det var naboen under som kom hjem.

Da to- og firbeinte krysser veien, blir de oppmerksomme på naboen og kvinnen fra Ski foran huset. Hunden av rasen dogo canario, sliter seg og løper bort mot kvinnen.

– Hunden jeg passet, har fått lov til å hoppe opp på en venninne og hilse. Han har nok hoppet opp for å hilse på henne. Det er en stor, tung hund på nærmere 60 kilo. I stedet for en hilsen blir det en kamp. Jeg forstår ikke det øyeblikket. Hunden har ikke gjort noe med noen før, forteller kvinnen fra Enebakk.

Hun ber naboen passe sin hund og så går hun mellom den andre hunden og kvinnen.

– Jeg tar tak i halsbåndet på hunden og drar den til meg. Det er da jeg tror øret går, sier kvinnen og trekker pusten dypt.

– Det er et under at hun ikke døde. At det ikke kom et bitt i halsen mens det sto på, kommer det gråtkvalt.

Hun mener ingen kan lastes for det som skjedde. Derfor vil hun ikke erklære seg skyldig.

Se flere saker i oblad.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.