RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hunder angrep saueflokk

Sist oppdatert:
To hunder gikk brutalt til angrep på en saueflokk i Nome i Telemark torsdag ettermiddag. Flere sauer fikk store skader, og et lam ble drept.

- Et lam ble revet i hjel, og flere sauer måtte sys og måtte til behandling hos veterinær, sier lensmann Svein Olav Grini ved Nome lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

- Blodig angrep
Det var et ektepar som kom fra en barnedåp som varslet politiet om angrepet.

- Vi stanser, hopper ut av bilen og løper bort til sauen. Den er blodig etter angrep og min kone får jaget hunden av gårde, sier Sandefjord-mannen til avisen Varden.

Lensmannen forteller at de fikk meldingen torsdag ettermiddag, om at det var en Amstaff Terrier og en Dobermann Pincher som hadde angrepet saueflokken på Tveitakroken i Nome kommune.

Ekteparet, som beskriver synet som møtte dem som forferdelig, klarte å ta tak i den ene hunden før politiet kom.

Tatt av politiet
Hundene er nå tatt hånd om av politiet, og er plassert på en kennel inntil videre.

- Det er opp til påtalemyndigheten og avgjøre om de skal avlives, men jeg tror at det er et krav fra de skadelidende, sier lensmann Grini.

Han opplyser at de fredag gjennomfører flere avhør i saken.

- Vi tar saken alvorlig, og er i gang med etterforskningen. Foreløpig vet vi ikke hvorfor hundene var løse, sier Grini.

- Helt forferdelig
Saueeieren er fortvilet etter hendelsen.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Hvordan det går med de skadde sauene vet jeg ikke. En er ganske hardt skadd, sier Astrid Tveiten til TV 2 Nettavisen.

Hun forteller at omlag 30 sauer rømte i forbindelse angrepet, og at de har holdt på helt siden i går med å fange dem inn igjen.

- Jeg er likevel glad for at det var noen som oppdaget det hele, og fikk tatt hundene på fersk gjerning, ellers hadde jeg ikke hatt noe jeg skulle ha sagt, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere