RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hunder sa opp - narkotika glipper

24 av Oslos politihunder har sagt opp jobben på grunn av en lønnskonflikt. Med bare én narkotikahund på jobb sliter politiet i Oslo med å finne gjemt narkotika.

Siden 1. november har 24 av Oslos politihunder blitt holdt hjemme. Bare fire bombehunder og en narkotikahund er på jobb i Oslos største politidistrikt, skriver VG.

Årsaken til striden er hvordan bruk av privateide politihunder skal kompenseres økonomisk. Avtalen mellom hundeførerne og Oslo politidistrikt ble sagt opp 1. november, og 17 patruljehunder og sju narkotikahunder er tatt ut av tjeneste. Nå slår ledelsen for uropatruljen alarm.

- Uropatruljen har vært flere steder hvor de har en klokkeklar følelse av at det er gjemt mer narkotika. Men vi har ikke klart å finne noe med manuelt søk. Ved å miste hundestøtten har vi mistet en god del narkotika, det er det ingen tvil om, sier politioverbetjent Eirik Jensen ved avsnitt for spesielle operasjoner i Oslo politidistrikt til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere