RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hundrevis av dusjbilder på internett

Sist oppdatert:
Nesten 6000 norske ungdomsskoleelever er blitt fotografert med mobil i garderoben eller dusjen på skolen. En fjerdedel av bildene havner på internett.

Mobiler med kamera brukes av skoleelever til å fotografere medelever i private situasjoner i skolegarderoben og dusjen. Deretter distribueres bildene i stort omfang på internett, viser en spørreundersøkelse utført av Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger (UiS). Det skriver Dagsavisen.

Undersøkelsen viser blant annet at 5 prosent av landets 9.- og 10.-klassinger er blitt fotografert på denne måten en eller flere ganger. I 26,5 prosent av tilfellene hvor jenter ble tatt bilde av, og i 6,5 prosent av tilfellene hvor gutter ble fotografert, havnet bildene på internett.

- Jeg synes det er ganske brutalt at rundt en firedel av disse bildene havner på internett. Dette var noe av det mest overraskende og bekymringsfulle vi fant, sier professor Erling Roland til Dagsavisen.

Han legger til at forskerne mener det er sannsynlig at den som blir fotografert ikke har kontroll over bruken av bildene. I det øyeblikket de sendes videre fra en mobiltelefon, kan de havne over alt, understreker han. Roland tror problemet kan være det samme også blant yngre elever enn de som var med i undersøkelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere