*Nettavisen* Nyheter.

Hundrevis av nordmenn venter på å komme hjem til jul

Monica Hovland hos SAS (innfelt) håper å få hjem julenissen, kjæresten hans og alle andre til julaften. Foto: Steve Parsons/Privat

Flykaos i Storbritannia gjør at mange nordmenn går en usikker jul i møte. - Vi håper vi får alle hjem til jul, sier SAS.

20.12.10 22:03

De siste dagers snøvær i England har ført til stengte veier og kansellerte flyavganger. Reisende over hele verden har blitt påvirket av at Storbritannias travleste flyplass, Heathrow, har vært stengt i flere dager.

Flyplassen er nå delvis gjenåpnet, men med store forsinkelser. SAS, som vanligvis flyr daglig til både Oslo og Stavanger fra Heathrow, kan ikke love orden på sakene helt ennå.

- Vi planlegger morgendagen nå, og ser på hvorvidt det blir nye kanselleringer, eller i beste fall forsinkelser, forteller informasjonskonsulent Monica Hovland til Nettavisen mandag kveld.

Mange som venter
- Utfordringen er at det er så mange som er rammet, så de få flyene vi kan sende avgårde er selvfølgelig stappfulle av passasjerer, forteller Hovland.

En av de mange som sliter med å komme seg hjem er Janne Håland (22), som har fått en ufrivillig utsettelse av juleferien sin.

Håland, som studerer i London, skulle egentlig fly fra Heathrow til Stavanger i kveld, men fikk tidligere i dag en knapp tekstmelding fra SAS, som opplyste henne om at flyet hennes var kansellert, uten noe mer informasjon.

Prøver Skottland
Etter å ha sjekket værmeldingen, og vurdert den kaotiske situasjonen på flyplassene rundt London, bestemte Håland seg for å hive seg på et 8-timers tog til Aberdeen, Skottland.

Der skal været være bedre, og det går daglige flyvninger hjem til Stavanger.

- Alternativt kunne jeg ha ventet på Heathrow, men med tanke på hvor mange mennesker som venter der, valgte jeg heller å sette kursen mot Aberdeen, forteller Håland.

Nå venter altså flere timer på toget nordover, før hun etter planen kommer til Aberdeen ved ellevetiden mandag kveld.

- Villig til å ta en sjanse
Ny flybillett er bestilt, fra Aberdeen, og går alt endelig etter planen vil hun lande på Sola flyplass klokken 15 tirsdag ettermiddag, etter over ett døgn på reisefot.

- Jeg håper inderlig jeg kommer meg hjem til jul nå, men tør ikke juble før jeg lander på Sola , forteller Stavanger-jenta.

- Jeg vet jo ikke om dette kommer til å fungere, men jeg er villig til å ta den sjansen for å forsøke å komme meg hjem til jul.

-Vil ha alle hjem til jul

Informasjonskonsulent Monica Hovland hos SAS forteller at de jobber på spreng for å redde jula til alle de værfaste nordmennene der ute.

- Vi oppfordrer alle til å ta vare på alle kvitteringer, og søke om refusjon for eventuelle tilleggsutgifter de måtte ha, forteller hun.

Hun håper som alle andre på bedre vær i dagene som kommer, så alle rekker hjem til jul.

- Målet er å få alle værfaste nordmenn hjem til jul, forteller hun.

Annonsebilag