*Nettavisen* Nyheter.

Hurtigruten mener Nordkapp-vedtak er ulovlig

Striden om Nordkapp-platået fortsetter. Foto: Terje Mortensen NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Hurtigruten klager på Nordkapp kommunes vedtak om å forlenge Scandic og Ricas omstridte monopol på å drifte anlegg og kreve inn avgift på Nordkapp-platået.

Nordkapp kommune fattet vedtaket i juni med knappest mulig flertall, ti mot ni stemmer. Hurtigruten mener vedtaket er ulovlig og sendte fredag en såkalt lovlighetsklage på vedtaket, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er gjort flere saksbehandlingsfeil. Alle fakta er ikke på bordet. Rådmannen var inhabil. Vedtaket er i strid med EUs konkurranseregler, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til avisen.

Nordkapp-platået er Norges tredje mest populære turistattraksjon med 300.000 besøkende årlig. Rica Eiendom betaler 79.000 kroner i året i festeavgift for å leie området fra Finnmarkseiendommen (Fefo). Rica leier så området videre til Scandic, som hvert år krever inn 50 millioner kroner i besøksavgift.

Ordfører Kristina Hansen i Nordkapp kommune vil ikke kommentere innholdet i klagen, men sier hun regnet med at vedtaket ville bli klaget inn.

– Jeg forventet klager. Hurtigruten ivaretar sine interesser, og det har de rett til, sier Hansen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag