RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hurtigruten mot havari

Sist oppdatert:
Pengene renner ut, og store deler av rederiet er for salg.

Liv Signe Navarsete er den eneste som kan redde Hurtigruten i sin nåværende form. Samferdselsministeren skal i dag møte ledelsen og styret i Hurtigruten ASA i Bergen for å diskutere krisen.

Konsernet hadde som målsetting å gå ut av inneværende år med et underskudd på 50 millioner kroner for deretter å tjene penger.

Bare første halvår i år tapte Hurtigruten 186 millioner kroner, og annet halvår pleier å bli langt verre. I fjor var underskuddet første halvår på 33 millioner mens tapet annet halvår økte til hele 190 millioner kroner.

Konsernet er en av de største taperne på børsen i år, og kursen er falt fra 44,50 kroner ved årsskiftet til 19,50 kroner ved børsslutt i går.

Administrerende direktør Olav Fjell bekrefter at Hurtigruten ASA ikke har muligheter til å seile videre på nåværende mønster uten at staten betaler mer for at rederiet skal opprettholde det seilingsmønster staten betaler for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere