RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hus og barnehage evakuert

Sist oppdatert:
15 boliger, en barnehage og en ungdomssskole i Rjukan i Telemark er evakueret på grunn av flom og stor rasfare.

- Vi er redd for at det skal oppstå et ras, så vi har derfor valgt å evakuere beboerne og en barnehage, sier operasjonsleder Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Rjukan ungdomsskole er også tømt for mennesker.

- Mannskap pumper ut vann som har demmet seg opp bak en rasvoll. Vi har fryktet at deler av denne vollen skulle rase ut mot området som er evakuert, men føler vi nå har kontroll over dette, sier seksjonssjef Tor Byholt i Tinn kommune.

Flere kan bli evakuert
Kommunens folk er på stedet, og jobber med å undersøke hvor stor skade vannet har gjort. Ordfører Erik Haatvedt i Tinn kommune mener de har kontroll over situasjonen.

- Men vi vet ikke hvordan dette vil utvikle seg. Det har nemlig begynt å regne igjen, sier Haatvedt til TV 2 Nettavisen. Han forteller at de evakuerte er samlet i Eldres hus i Rjukan, og at evakueringen ble gjennomført uten dramatikk.

Blir situasjonen verre, utelukker han ikke at flere personer vil bli evakuert.

- Det vurderer vi fortløpende. V har også satt igang et vakthold ved bekkene, og ber folk om å ikke kjøre så mye bil i Rjukan sentrum av sikkerhetshensyn, sier Haatvedt.

Vann truet kirka
Flomvann skaper problemer flere steder i landet torsdag formiddag. I Hol kommune i Hallingdal truet vannmassene Hol kirke, og flere bolighus har fått kjelleren full av vann. Bergensbanen er blitt stengt mellom Gol og Torpo som følge av vannmassene.

I Geilo har en bekk gått utover et jorde og truer nå et bolighus.

Ras tok lastebil
I Bøverdalen i Lom kommune i Gudbrandsdalen raste stein og jord ut på riksvei 55 torsdag morgen. Politiet opplyser til TV 2 Nettavisen at en lastebil som sto parkert på en gård ble tatt av raset.

Ingen person skal ha blitt skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere