*Nettavisen* Nyheter.

Huset lettet fra bakken

Foto: TV 2

Da et HB-apparat eksploderte i et rekkehus i Fyllingsdalen i forrige uke, var eksplosjonen så kraftig at huset lettet fra bakken.

25.01.06 13:16

En 30 år gammel mann ligger med store brannskader på Haukeland sykehus og holdes i bevisstløs tilstand til de verste smertene er gått over. I helgen ble han operert.

- Vi har ikke avhørt ham og kommer ikke til å få snakket med ham på minst 14 dager, sier politiførstebetjent Per Helge Iversen ved Fyllingsdalen politistasjon til iBergen.no.

Spritgass var årsaken
Dermed vil det gå enda noe tid før politiet får fullstendig klarhet i hva som faktisk skjedde fredag i forrige uke. Huset i Kristin Flagstadsvei begynte å brenne etter en kraftig eksplosjon. Spritgass fra et hjemmebrentapparat viste seg å være årsaken til eksplosjonen, som gjorde store materielle skader på rekkehuset.

- Vi vet ikke hva som har antent gassen. Muligens har en kontakt blitt trukket ut og laget en gnist. Apparatet har nok hatt en feil og stått og lekket rikelig med gass ut i rommet. Eksplosjonen var så kraftig at huset faktisk lettet et lite stykke fra bakken og landet igjen, sier Iversen.

Spritapparatet like helt
Det er en sjelden sak Iversen nå har fått i fanget. I sine 30 år i politiet har han ikke vært borti lignende, der et spritapparat sprenger et privathjem.

Åstedet var også et merkelig skue. Mens hele huset fikk store sprengskader, var spritapparatet like intakt. Familien på fem kan ikke bo i huset etter at innvendige vegger, dører og trapp er blitt fullstendig ødelagt. Bare flaks gjorde at ikke liv gikk tapt i eksplosjonen.

Eksplosjonen skjedde klokken 06.30 fredag morgen. Brannen i huset var relativt liten og lett å slukke. Tre biler fra to brannstasjoner stilte med tolv mann til slukningsarbeidet. Det var ingen fare for spredning til nærliggende hus. Hele familien klarte å redde seg ut på egenhånd, og den nå bevisstløse 30-åringen ble kjørt til sykehus med tredjegrads forbrenning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.