Gå til sidens hovedinnhold

Huuse vil nekte pedofile å reise til Thailand

Kripos-sjef Arne Huuse ønsker et reiseforbud for domfelte overgripere til land som Thailand og Filippinene. Målet er å hindre seksuelle overgrep mot barn.

I dag etterforsker Kripos straffbare handlinger som er begått, men Huuse vil gjøre mer enn bare å etterforske. Dette går fram i en rapport om seksuelle overgrep mot barn, der Huuse skriver at han ønsker å kunne benytte seg av virkemidler for å forhindre overgrep mot barn.

– I Norge i dag kan vi nekte folk å oppholde seg på bestemte steder. Dersom en person er domfelt for grovt seksuelt misbruk av barn i bestemte land, bør han også kunne nektes å dra til dette landet, sier Huuse, som er sjef ved Kriminalpolitisentralen (Kripos), til Dagsavisen ifølge NTB.

Han opplyser at Kripos kan varsle det lokale politiet i det landet de mistenker at en pedofil planlegger nye overgrep. Men i forhold til land som praktiserer dødsstraff velger Kripos ikke å varsle det lokale politiet.

– Problemet blir da at denne personen risikerer dødsstraff dersom han blir pågrepet i en overgrepssituasjon. Og vi utleverer jo ikke personer til land med dødsstraff, sier Huuse til Dagsavisen.

Han ønsker seg internasjonale avtaler som sikrer at en slik person kan straffeforfølges i Norge.

– Jeg kan vanskelig tenke meg en handling som er så grov som å mishandle småbarn, utenom drap. De tar nesten livet av et barn som må fortsette å leve, sier Huuse.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene