HV skal stå sex-vakt

Heimevernet er kalt inn for å hindre voldtekt under russetreffet på Tryvann i Oslo i kveld.

09.05.06 09:50

Under Østfoldrussens treff ved Fredriksten festning i Halden natt til 1. mai skal en 18 år gammel russejente ha blitt voldtatt av to medruss under et toalettbesøk.

Nå gjør arrangørene av landstreffet på Tryvann det de kan for å forhindre at det skjer voldtekter på russetreffet.

Blant annet er Heimevernet kalt inn for å passe på at alt går trygt for seg.

Følger med
- Heimevernet jobber mest utenfor gjerdene. De skal følge russ som har forvillet seg bort, tilbake til arrangementet. De passer også på at folk som ikke har noe der å gjøre, ikke kommer seg inn, sier Mie Skard, leder av Russens organisasjonskomité til TV 2 Nyhetene.

I tillegg skal politimannskaper, natteravnene, et eget innleid vaktselskap og eget russepoliti passe på.

- Frivillig sex
Ifølge Skard har alle som jobber som vakter på russetreffet også fått instrukser på at de skal forsikre seg om at all sex på treffet skjer frivillig.

- Hvis noen ser at noen russ har sex, skal de gå bort og spørre jenta om det er frivillig. De skal ikke gå igjen før jenta har svart ja, sier hun.

Se TV-innslag på web-tv

Russeknute?
Jenta som har anmeldt voldtektene har lagt vekt på i anmeldelsen at oslorussen har uoffisielle knuteregler som går ut på at man skal voldta eller banke en mosseruss.

Dette ble mandag avvist av oslorussen.

Men på Mysen skole i Østfold, har de tatt konsekvensen. Mysenrussen dropper navn på russedressene fordi det lenge har versert rykter om at de er potensielle voldtektsofre.

- Siden det har vært så mye prat om dette her, valgte vi å gjøre det sånn. Dette har skapt større trygghet, særlig blant jentene. Og det er bedre å være føre var, sier russeformann ved Mysen videregående skole, Anders Sølve Strand, til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag