RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hva har skjedd med trikken?

Sist oppdatert:
Blomster og sommerfugler skal fortelle at Sporveien er miljøvennlig.

(iOslo.no) I dag lanserte Oslo Sporveier sin nye miljøsertifiseringen, og bedriften hadde grønnmerket trikken som illustrasjon.

Oslo Sporvogndrift AS har nå fått sertifiseringen ISO 14001, en tung sertifisering internasjonalt, og en sertifisering som stiller store krav i alle produksjonsledd.

- Ingen utslipp
- Med vannkraft har vi ingen utslipp til luft, og trikkens hjul har ingen kontakt med asfalt, så det blir heller ikke veistøv. Vi har noen små utslipp på grunn av bremsene, men det er langt innenfor grensene for sertifiseringen, sier Torill Skogsholm, tidligere samferdselsminister, nå administrerende direktør i Oslo sporvognsdrift til iOslo.no.

For å oppnå sertifiseringen har hele bedriften måttet gå gjennom alle produksjonsprosesser for å sikre lave utslipp.

- De fleste er vel ganske klare over at trikken allerede er miljøvennlig, hvorfor velger dere å få en sertifisering?

- Måtte gå gjennom alt
- Det viktigste er å få folk over fra bil til trikk, og vi mener vi er en miljøbedrift. Det vi ville se med denne prosessen var om det stemte, for vi er avhengige av folks tillit. Da var det greit å ha noen uavhengige til å se oss i kortene, sier hun.

- Men hva har det kostet?

- Det har ikke kostet så mye i kroner og øre, men vi har måttet gå gjennom alle prosesser i driften, og vi måtte gjøre noen omlegginger, sier Skogsholm.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere